Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

ΝΔ: Τα κυβερνητικά σενάρια της επόμενης μέρας

Παρασκήνιο

Στη ΝΔ προεξοφλούν την πρωτιά του κόμματος στις εκλογές και όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη σύνθεση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει για το μέγεθος των αλλαγών ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα ποσοστά της ΝΔ κινηθούν πάνω από 42%, τότε είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Ένα ποσοστό της τάξεως του 42% με 43% λύνει τα χέρια του Κ. Μητσοτάκη με συνέπεια οι αλλαγές στην κυβέρνηση να είναι ριζικές.

Υπολογίζεται ότι οκτώ υπουργοί θα δουν την πόρτα της εξόδου, ενώ κάποιοι άλλοι θα αλλάξουν υπουργεία. Στη λίστα θα προστεθούν και τρία βαριά ονόματα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

«Rotation» θα γίνει και σε επίπεδα υφυπουργών, προκειμένου να δοκιμαστούν νέα στελέχη. Ο σχεδιασμός αλλάζει στην περίπτωση κατά την οποία η Βουλή είναι επτακομματική και η δύναμη της ΝΔ κινηθεί κάτω του 40%, αλλά αυτό το σενάριο φαντάζει πλέον, παντελώς απίθανο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Φόρτωση άρθρων...