Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

«Νέα Αριστερά»: Είναι το 2... μεγαλύτερο από το 9;

Αν σπεύσατε να αποδώσετε την υποτονικότητα με την οποία ξεδιπλώνουν τον σχεδιασμό τους στο πολιτικό σκηνικό τα στελέχη της «Νέας Αριστεράς» στην χριστουγεννιάτικη ραστώνη, θα κάνετε λάθος. 

Όχι, δεν είναι ότι έχουν ανάγκη για διακοπές. Ένας βασικός λόγος της απραξίας έχει να κάνει με την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ των σαραντάρηδων πρώην υπουργών του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών της «Ομπρέλας». 

Με άλλα λόγια, στην παρούσα φάση οι «2» της Ομπρέλας (Τσακαλώτος, Πέρκα) φαίνεται ότι είναι... ισχυρότεροι από τους «9»: Πέραν των Τσακαλώτου-Πέρκα, και μία σειρά μη εκλεγέντων (Φίλης, Σκουρλέτης) προβάλλουν διαρκώς ενστάσεις με τα σχέδια του Αλέξη Χαρίτση, της Έφης Αχτσιόγλου και του Νάσου Ηλιόπουλου. Όσο, λοιπόν, η συζήτηση έχει ανάψει και η Νέα Αριστερά... περιστρέφεται γύρω από την ουρά της, το αποτέλεσμα είναι να συζητούν πολύ και να πράττουν λίγο...

Βεβαίως, αυτή είναι η βασιλική οδός προς την πολιτική αυτοκτονία. Με άλλα λόγια, αν η Νέα Αριστερά δεν αναλάβει πρωτοβουλίες και απλώς κάποιοι βουλευτές της περιοριστούν σε καλές παρεμβάσεις από του βήματος της Βουλής, αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό για να αντιστραφεί το κλίμα μουδιάσματος που έχει προκληθεί από τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις.

Οι τέσσερις βασικοί (Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος), ψάχνουν τρόπους φυγής προς τα εμπρός – μάλιστα κάποιοι εξ αυτών θεωρούν ότι δεν χρειάζεται για όλα να ενημερώνεται ο Τσακαλώτος. Πάντως, όλοι γνωρίζουν ότι αν το εσωκομματικό πρόβλημα βγει στην επιφάνεια, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και ένα ακόμα που εμφανίζεται στο 2,5% στις μετρήσεις, εύκολα μπορεί να περάσει στην χορεία του «Άλλα Κόμματα» και του μη ανιχνεύσιμου δημοσκοπικά πολιτικού οργανισμού…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...