Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Νέα Δημοκρατία: Η στρατηγική της διεύρυνσης και οι στοχευμένες κινήσεις για τους πολίτες

Παρασκήνιο

Στρατηγική ανοιχτών οριζόντων με στοχευμένες πολιτικές με εθνικό πρόσημο ακολουθεί απαρέγκλιτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο το σημαντικό στόχο  της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν εντέχνως την παγίδα της έντασης που μελετημένα έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προχωρούν μεθοδικά το σχέδιο για την επόμενη μέρα με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών σε μια ομολογουμένως δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο.

Η σημερινή ανακοίνωση της περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα εκ μιας συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που έχουν προγραμματιστεί για την τρέχουσα χρονιά, με στόχο να σχηματοποιηθεί ένα ανθεκτικό ανάχωμα στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τα μεσαία και λαϊκά στρώματα  μέσα από την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Σε αντίθεση με τις ακραίες φωνές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση στο να ανταποκριθεί επαρκώς στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα απαντά ολιστικά στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτή η μικρή επανάσταση της λογικής και του ρεαλισμού θα έχει θετικό αντίκτυπο στη δεξαμενή των κεντρώων ψηφοφόρων, που αναμένεται να παίξουν ξανά καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών.

Στη σκιά των εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς, γίνεται πλέον σαφές πως το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι οι εναγκαλισμοί με παλιά στελέχη του χώρου, αλλά το γενναίο άνοιγμα στην κοινωνική βάση, με σύγχρονο και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και με έντονη αποφασιστικότητα για επίλυση των βασικών θεμάτων που επηρεάζουν την αγοραστική δύναμη και κατ’ επέκταση την καθημερινότητα του πολίτη.

Εάν η Κυβέρνηση συνεχίσει στη συγκεκριμένη «γραμμή», στο τέλος του δρόμου αφενός θα αυξήσει τους δείκτες εμπιστοσύνης με την κοινή γνώμη, αφετέρου θα έχει δημιουργήσει μια ισχυρή παρακαταθήκη για την κατάκτηση μιας δεύτερης συνεχόμενης αυτοδύναμης τετραετίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Νέα προκλητική δήλωση Ράμα: Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς

«Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς», τόνισε ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Klan, εμμένοντας στην «σκληρή γραμμή» μετά και τη συγκέντρωση σ...

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Φόρτωση άρθρων...