Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νέα κόντρα Μπακογιάννη – Σαμαρά με αφορμή τα εθνικά θέματα

Μια παλιά κόντρα αναβίωσε έπειτα από αναφορές της Ντόρας Μπακογιάννη αναφορικά με την ανάγκη συναίνεσης στα εθνικά θέματα.

Στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στο ελληνοτουρκικό ζήτημα, εφόσον όμως υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. Μια από αυτές, σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι να είναι λογικές οι θέσεις της Τουρκίας.

Η πρώην υπουργός επισήμανε πως είναι σημαντικό να υπάρξει συναίνεση τόσο μεταξύ των μεγάλων κομμάτων ευθύνης που έχουν κυβερνήσει, όσο και μέσα στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν άφησε ασχολίαστη τη συγκεκριμένη αναφορά περί συναίνεσης, όταν ερωτήθηκε σχετικά. 

«Ο διάλογος για οποιοδήποτε ζήτημα είναι γόνιμος και θετικός. Οταν όμως ακούω τη λέξη συναίνεση και με τα τρία κόμματα και μέσα στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, συγγνώμη αλλά αυτό μου μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης και όχι συναίνεσης», τόνισε και πρόσθεσε: «Γιατί ζητάς τη συναίνεση; Κυβέρνηση δεν είσαι; Σημαίνει ότι δεν μπορείς ο ίδιος να τα βγάλεις πέρα. Γιατί δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα; Άρα δεν συμφωνείς με αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα. Πρέπει να πας παραπάνω. Αυτό το παραπάνω, είναι βήματα “υποχώρησης”».

Μια μέρα μετά την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη επανήλθε με τη δική της ανταπάντηση, καθιστώντας σαφείς τις θεμελιώδεις διαφορές προσέγγισης των δύο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Εάν η αναζήτηση της αναγκαίας εθνικής συναίνεσης σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής «μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης» κάτι δεν πάει καλά στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας», ανέφερε με ανάρτησή της στο X η πρώην υπουργός, «καρφώνοντας» τον πρώην πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...