Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα προσπαθεί να επηρεάσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία»

Παρασκήνιο

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος πολιτικός και στρατιωτικός άφησε αιχμές κατά της 
ελληνικής Κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο του Χουλουσί Ακάρ, έπειτα από το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ελληνική παρέμβαση στην αμερικανική κεντρική πολιτική σκηνή.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να επηρεάσει τη συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ σε νέες δηλώσεις σχετικά με το νομοσχέδιο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που θέτει περιοριστικούς όρους για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

«Οι διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς για την πώληση στην Τουρκία συνεχίζονται και η Ελλάδα στο θέμα αυτό ξεπέρασε τα πρότυπα των διεθνών σχέσεων», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, καλώντας τις ΗΠΑ να μην παίξουν αυτό το παιχνίδι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι η διαδικασία προμήθειας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δήλωσε ότι η Τουρκία παρακολουθεί την υπόθεση.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στις συνομιλίες και οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εκφράζουν την επιτυχία της Τουρκίας στον αγώνα κατά των τρομοκρατών και της μετανάστευσης. Πώς εξηγείτε αυτήν την κατάσταση; Ένας βουλευτής, μια ομάδα βγήκε εκεί με μερικούς χειρισμούς και παραπληροφόρηση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παίξουν αυτό το κόλπο. Για να είναι ισχυρό το ΝΑΤΟ, τα μέλη του πρέπει να είναι ισχυρά. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι το γνωρίζουν αυτό, γνωρίζουν τη δουλειά μας και εκφράζουμε ανοιχτά τις απόψεις μας σε όλες τις συναντήσεις μας. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος. Δεν υπάρχει κάτι υπό όρους όπως «θα σας το δώσω αλλά δεν θα το κάνετε αυτό», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας μέσα σε λογικές παραμέτρους μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Η διαδικασία συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε το έργο μας σε στρατιωτικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Η ελπίδα μας είναι να επικρατήσει η κοινή λογική και να προκύψουν λογικές και λογικές λύσεις», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...