Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Νέα υπόθεση κατασκοπείας: Ανακλήθηκε η ιθαγένεια 39χρονου Ρώσου

Οι έρευνες των ελληνικών Αρχών για τον «Αλέξανδρο». Είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Τρεις μήνες μετά την η υπόθεση με τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα», αποκαλύπτεται μία νέα υπόθεση κατασκοπείας. Το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε πριν από μερικές ημέρες σε ανάκληση της ιθαγένειας ενός 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία. Έπειτα από έρευνα προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, την εντολή για την έρευνα έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με αφορμή αφενός την υπόθεση της λεγόμενης «Μαρίας Τσάλλα», της Ρωσίδας κατασκόπου που ζούσε στο Παγκράτι υπό πλαστή ελληνική ταυτότητα και αφετέρου της έρευνας που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία «Cobra» της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης με Αυστριακούς αξιωματούχους να αναφέρουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε ένα Ρώσο κατάσκοπο».

Ο 39χρονος «Αλέξανδρος» μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του. 

Τότε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο από τις αυστριακές Αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης για ανάκληση της ιθαγένειάς του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Φόρτωση άρθρων...