Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις μέχρι και υπουργών κατά την περίοδο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (εικόνες)

Σε νέες αποκαλύψεις για το όργιο παρακολουθήσεων που συνελέστηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σήμερα «Τα Νέα».

Σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αποκαλύπτουν ότι υπήρχαν εκτός από τηλεφωνικές υποκλοπές και φυσικές παρακολουθήσεις χωρίς την άδεια αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, ενώ ανάμεσα στα πρόσωπα που παρακολουθούνταν φαίνεται να ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με ιδιώτη σε εστιατόριο τον Ιούλιο του 2016 Το νέο αυτό έγγραφο της ΕΥΠ που αποκαλύπτουν «Τα Νέα» πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τις ενέργειες και τις έμμεσες παρακολουθήσεις ακόμη και εν ενεργεία υπουργών της Κυβέρνησης Τσίπρα όπως ο Νίκος Κοτζιάς από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο 2015 2019 όταν δηλαδή τη διακυβέρνηση της χώρας είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της αποκάλυψης από  «Το Βήμα» απόρρητου εξασέλιδου πληροφοριακού δελτίου της ΕΥΠ που αναφέρεται σε συναντήσεις διασυνδέσεις και φιλικές σχέσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων διπλωματών και άλλων.

Την περίοδο εκείνη λοιπόν στελέχη της ΕΥΠ φέρονται να πραγματοποιούν σειρά μυστικών ερευνών για αναφερόμενες υποθέσεις διαφθοράς οι οποίες όμως κατέληγαν και σε καταγραφές συνομιλιών και κινήσεων τουλάχιστον τεσσάρων πέντε κορυφαίων υπουργών της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολλών υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και ιδιωτών που λειτουργούσαν ως συνδετικοί κρίκοι.

Οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών μάλιστα πραγματοποιήθηκαν χωρίς να ενημερώνεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είχε τότε την ευθύνη εποπτείας της ΕΥΠ αλλά φαίνεται να είχε πλήρη γνώση το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα πρόσωπα. Αποσπάσματα από τα αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΥΠ που αποδεικνύουν πω επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπουργοί κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες όχι μόνο βρίσκονταν υπό παρακολούθηση αλλά και ότι οι μυστικές αυτές έρευνες ήταν καθ’ όλα παράνομες των οποίων οι συναντήσεις καταγράφονταν ήταν και στελέχη του ίδιου του υπουργείου που υποτίθεται ότι προΐστατο της ΕΥΠ.

Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις μέχρι και υπουργών κατά την περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...