Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέες φήμες  για Αμερικανικό «μπλόκο» στον Σαββίδη, τα (ΣΥΡΙΖΟ) «καβουράκια»… Βρυξελλών και ο Χρυσοχοΐδης που αλωνίζει στην Δυτική Αθήνα

Όσκαρ Γελοιότητας και Χρυσού Βατόμουρου (μαζί) κατέκτησαν χθες με το σπαθί τους, τα ΣΥΡΙΖΟπαπαγαλάκια στην υπόθεση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο στην Σκοτία. Στην οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η αξιοποίηση των πρώην βασιλικών κτημάτων του Τατοϊου, που παραμένουν για περισσότερα από 50 χρόνια ρημαγμένα.
Θα πληρώναμε στα αλήθεια όσο – όσο, για να μάθουμε ποιος ήταν εκείνος ο ΦΑΙΔΡΟΣ Συριζαίος ινστρούχτορας - προπαγανδιστής, που έπεισε το επικοινωνιακό επιτελείο του Τσίπρα να συνδέσει την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Σκοτία με το «κλείσιμο του ματιού στους φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους». 
Η οποία μάλιστα έγινε και πρώτο θέμα (!) στην «Εφημερίδα των Συντακτών» - υπάρχει τελικά και πιο κάτω από τον… πάτο για μια εφημερίδα που (υποτίθεται) αποτελεί την συνέχεια ενός ιστορικού τίτλου της Μεταπολίτευσης, αυτόν της «Ελευθεροτυπίας».
Αντιπολίτευση για να γελάνε και τα… τσιμέντα. 
Και βεβαίως το μείζον και μοναδικό ίσως ερώτημα που τίθεται είναι: Τελικά τι… πίνουν εκεί στην Κουμουνδούρου;   

@ Νέες έντονες φήμες για την ένταξη του Ρώσου (με ελληνική υπηκοότητα) επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, σε διεθνή black list και κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα, λόγω των σχέσεων του με τον Φύρερ της Μόσχας Πούτιν, κυκλοφόρησαν χθες σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.
Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή την φορά η φημολογία επιβεβαιωθεί, η αλήθεια πάντως είναι πως ο Σαββίδης παραμένει «εξαφανισμένος» για περισσότερα από τρία χρόνια από την Ελλάδα, διοικώντας τις επιχειρήσεις του μέσω Skype. 
Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου… απεύχεται μια τέτοια εξέλιξη, αφού θα κληθεί να διαχειρισθεί τον «στρατό» του Σαββίδη στην Βόρειο Ελλάδα η οποία είναι απολύτως διαβρωμένη από τον πακτωλό από ρούβλια που σκόρπισε σχεδόν για μια δεκαετία ο Ρώσος επιχειρηματίας. 
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον ΠΑΟΚ και στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε Μητροπόλεις και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις  σε Ποντιακά σωματεία καθώς και σε γνωστούς εξωνημένους νταραβεριτζήδες της  τοπικής αυτοδιοίκησης.       

@ Eίναι ξεκάθαρο πως με την χθεσινή του επίθεση στον Ανδρουλάκη, ο Τσακαλώτος ανατίναξε και τις όποιες τελευταίες γέφυρες υπήρχαν μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις πομφόλυγες Τσίπρα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης».  
Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…   

@ Ούτε μία μέρα δεν έχει αφήσει να πάει χαμένη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού ακόμα και την Μεγάλη Εβδομάδα αλώνιζε στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. 
Και όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, οι λαϊκές γειτονιές της περιοχής θα επιβραβεύσουν με την πρωτιά τον πάντα δημοφιλή πρώην υπουργό, που προέρχεται μεταξύ άλλων και από αγροτική - λαϊκή οικογένεια, πικραίνοντας (οικογενειακώς) το γνωστό «πριγκιπόπουλο» της περιοχής….   

@ Ενόψει εκλογών έστω και μετα από ένα χρόνο, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στο παρασκήνιο. Ένα τελευταίο που κυκλοφόρησε στη πιάτσα είναι ότι ο Αποστολος Τζιτζικώστας ενδιαφέρεται για Βρυξέλλες μεριά, αν και όπως λέγεται ο πετυχημένος Περιφερειάρχης δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το βέβαιο είναι ότι ο αν ο Τζιτζικώστας ενδιαφερθεί, η εκτίμηση είναι ότι ο Μητσοτακης θα το σκεφθεί σοβαρά, παρότι ο εν λόγω Περιφερειάρχης έχει κάνει πολύ δουλειά στη Περιφέρεια και το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο

.@ Μάλλον βρίσκονται σε παράκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναλυταράδες λοιπόν της Κουμουνδούρου διαδίδουν το τελευταίο διάστημα ότι είναι ικανοποιημένοι από τις δημοσκοπήσεις. Ναι καλά διαβάζετε. Μόνο που δεν γνωρίζετε μια λεπτομέρεια.
Δε μιλούν για τις επίσημες, τις πιστοποιημένες εταιρείες δηλαδή, αλλά για τις συζητήσεις που γίνονται στα καφενεία και στις μετρήσεις που κάνουν τα σιριζαϊικα site.
Για να γίνει μάλιστα το αφήγημα τους πιο πειστικό δηλώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του γίνεται δεκτός παντού με άκρατο ενθουσιασμό.
Τώρα γιατί αυτό που λένε μας θυμίζει κάτι απίστευτες ιστορίες που έλεγε ο κυρ Αλέκος ο οποίος έβρισκε συνταξιούχους στο δρόμο οι οποίοι έλεγαν ότι είναι ευχαριστημένοι από τη σύνταξη που λαμβάνουν…

@ Ένα από τα πολλά παραλειπόμενα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε και καταγγελίες που ακούστηκαν από βήματος του κλειστού του Τάε Κβον Ντο για ευρωβουλευτές του κόμματος που δεν αποδίδουν τα χρήματα που πρέπει στο κόμμα από τον μισθό τους. Η στήλη, λοιπόν, έψαξε και έμαθε ότι τα παράπονα που ακούστηκαν είναι εν μέρει αληθινά και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αν και η κατάσταση σε ό,τι αφορά στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά μπερδεμένη. Με άλλα λόγια, η στήλη δεν κατάφερε να μάθει για όλους τους ευρωβουλευτές, αλλά κάποιες πληροφορίες τις αλίευσε. Εν αρχή μία διευκρίνιση: όλα τα εκλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και την Ευρωβουλή οφείλουν να δίνουν στο κόμμα το 40% της αποζημίωσής τους, που όμως διαρθρώνεται σε... 20% και 20%. Και εξηγούμαι: το 20% αφορά στο κομματικό ταμείο καθαυτό, ενώ το άλλο 20% στις «δράσεις αλληλεγγύης» της Κουμουνδούρου. Ενώ, λοιπόν,η στήλη ξέρει ότι ελάχιστοι σε ευρωομάδα και Κοινοβουλευτική Ομάδα «ξεχνούν» το 20άρι που αφορά στο ταμείο του κόμματος, για το άλλο 20άρι, αυτό της «αλληλεγγύης», γίνεται... πάρτι. Και πράγματι, καίτοι οι ευρωβουλευτές απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερους μισθούς από τους εν Αθήναις εθνοπατέρες, φαίνεται ότι τα «καβούρια» ενδημούν στις Βρυξέλλες –και στις τσέπες τους κυρίως. Άλλωστε, για τον ευρωβουλευτικό μισθό, αυτό το επιπρόσθετο 20% είναι γύρω στα...2.500 ευρώ –διόλου ευκαταφρόνητο, δηλαδή. 

@ Πάντως, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, η στήλη ήρθε αντιμέτωπη με μία έκπληξη: αν και έχουν γραφτεί πολλά για την ακίνητη περιουσία του Δημήτρη Παπαδημούλη και τον τρόπο που αποθησαυρίζει τα χρήματα που λαμβάνει από τις θέσεις στις οποίες εκλέγεται, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει... δικαιώματα: με άλλα λόγια, είναι συνεπής και ως προς το «20άρι» που κατευθύνεται στο κομματικό ταμείο και ως προς το άλλο 20% που προορίζεται για «δράσεις αλληλεγγύης». 

@ Το ενδιαφέρον –όσο και ειρωνικό, αν λάβει κανείς υπόψη την περιουσία του- είναι πως αμέτοχος των υποχρεώσεων έναντι του κόμματος εμφανίζεται ο Πέτρος Κόκκαλης –εξ ού και τηρεί ως κόρη οφθαλμού την ιδιότητα του «συνεργαζόμενου» ως επικεφαλής της «Οργάνωσης Κόσμος». Οι πηγές στις Βρυξέλλες τα «μασάνε» ως προς την συνέπεια της Έλενας Κουντουρά, που πλέον δεν είναι συνεργαζόμενη, αλλά κανονική ΣΥΡΙΖΑία μετά την μεταπήδησή της από το κόμμα Καμμένου. Ως.. «συνεργαζόμενος» φέρεται και ο Αλέξης Γεωργούλης, που γενικώς μάλλον «ξενέρωσε» που βρίσκεται στις Βρυξέλλες αντί των τηλεοπτικών πλατό και των θεατρικών σκηνών, όπως λένε στη στήλη συνομιλητές του. Όσο, όμως, ο έκπαλαι «ζεν πρεμιέ» ανεβαίνει τον... Γολγοθά του στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, υπεράνω χρημάτων αποδεικνύεται και ο... Στέλιος Κούλογλου –που, όμως, δεν τον ενοχλούν πολύ, γιατί κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. «Όταν έρθει η ώρα κατάρτισης της επόμενης ευρωλίστας, θα τον στείλουμε μόνιμα στην Αίγινα που τόσο αγαπάει να λέει τις απόψεις του από εκεί», λέει στη στήλη έξαλλος ένας επιτελικός της Κουμουνδούρου, που κρατιέται να... μην τον «σβήσει» και από τις φωτογραφίες, όπως έκανε ο «πατερούλης» Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν... Συνεπής εμφανίζεται και ο Κώστας Αρβανίτης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που όταν το θέμα συζητιέται στις Βρυξέλλες, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει διχασμένη, καθώς κάποιοι επιμένουν ότι είναι «συνεργαζόμενοι» και κάποιοι αισθάνονται... μεγάλα «κορόιδα». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τούρτα με λάθος νούμερο στα κεράκια έσβησε ο Κασσελάκης για τα γενέθλιά του (Videos&Photos)

Σε ψαροταβέρνα στη Θήβα έφαγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ορκωμοσία στον στρατό μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, τους γονείς του, τους συνεργάτες του και στρατιώτες από τ...

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Φόρτωση άρθρων...