Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Νέο πακέτο μέτρων για την ακρίβεια εξετάζει η Κυβέρνηση

Σε απόλυτη προτεραιότητα βάζει η Κυβέρνηση την περαιτέρω στήριξη των πολιτών εν μέσω ενός άνευ προηγουμένου κύματος ακρίβειας και αυξημένου πληθωρισμού που χτυπά τη χώρα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Η συνεχιζόμενη ραγδαία άνοδος των τιμών σε βασικά προϊόντα και στην ενέργεια και οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το εισόδημα των πολιτών εδώ και αρκετές εβδομάδες δημιουργούν την ανάγκη για νέες παρεμβάσεις στο άμεσο μέλλον.

Η ελληνική πλευρά αν και αναμένει μια  ευρωπαϊκή ολιστική απάντηση στην κρίση, η οποία έχει καθυστερήσει, εντούτοις δεν εφησυχάζει και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, με έμφαση στους μη προνομιούχους και τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Πέρα από κάθε αμφιβολία η Κυβέρνηση προχωρά βήμα-βήμα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα, αλλά και το γεγονός πως η αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει, με ότι αυτό σημαίνει για την προσπάθεια βελτίωσης του πολιτικού κλίματος.  

Εξάλλου, σ' αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, ο στόχος της αυτοδυναμίας προϋποθέτει από το πρωθυπουργικό γραφείο ανθεκτικότητα και χειροπιαστά αποτελέσματα στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου, με την κοινή γνώμη να αναζητά ασφάλεια και ανάσες μετά από μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας που προκάλεσαν τόσο η υγειονομική κρίση, όσο και η ενεργειακή λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μπορεί ακόμη να μην έχει βγει ο λευκός καπνός, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αφού συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα, ανεξάρτητα από ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι Βρυξέλλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πως στο κέντρο της πολιτικής βρίσκονται όλοι οι πολίτες και επενδύει πολλά στο κοινωνικό προφίλ της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Δημοσκόπηση MRB: Ενισχυμένη η Νέα Δημοκρατία, παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα στην Τουρκία. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντ...

Φόρτωση άρθρων...