Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Θα πέσουν κεφάλια για το επιτελικό χάος, Novartis, ακόμη μια βαριά ήττα για τον Τσίπρα, και τι αποκαλύπτουν τα νέα γκάλοπ

Η επιτυχής αντιμετώπιση των πρωτοφανών - ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην Αττική, είχε να χιονίσει με τέτοια σφοδρότητα από το 1930 (!), είναι μια εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση. Όπως συνέβη και με τις καλοκαιρινές καταστροφικές πυρκαγιές, η διαχείριση τέτοιων κρίσεων, που θα επαναληφθούν και στο μέλλον κυρίως λόγω της βιαιότητας της κλιματικής αλλαγής   υπερβαίνει τις όποιες δυνατότητες ακόμη και μια οργανωμένης κρατικής μηχανής. 

@ Αλλά αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος, αφού χθες, δυστυχώς, δεν γίνανε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Δηλαδή το οργανωμένο Κράτος, ήτοι η Πολιτική Προστασία ΔΕΝ επέδειξε, είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω υποεκτίμησης της ακραίας κατάστασης, τα απαιτούμενα αντανακλαστικά.
Το να ΚΛΕΙΣΟΥΝ π.χ. άμεσα και από νωρίς το πρωί, οι δίοδοι σε κάποιες Εθνικές οδούς, αλλά και σε περιφερειακές της πρωτεύουσας αρτηρίες, και να μην υπάρξουν αυτές οι σκηνές του απόλυτου χάους που όλοι παρακολουθήσαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες ΔΕΝ αποτελεί ευθύνη των ιδιωτικών εταιρειών αλλά μιας οργανωμένης πολιτείας, του Κράτους. 
Που προβλέπει, σχεδιάζει και εκτελεί ένα πλάνο ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης. Το οποίο, δυστυχώς, χθες δεν υπήρξε. 
Δηλαδή θα τολμούσε ποτέ, η Αττικής Οδός, η Νέα Οδός ή οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης που διαχειρίζεται κάποιο τμήμα του Εθνικού δικτύου να αρνηθεί να υλοποιήσει μια κρατική εντολή; Αστεία πράγματα. 
Ελπίζουμε σήμερα η κατάσταση να ομαλοποιηθεί, τα υπόλοιπα από αύριο. 
Αν και το βέβαιο είναι πως θα πέσουν «κεφάλια».  
 

@ Ακόμη ένα χαστούκι στο ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, που για 4,5 χρόνια επιχείρησε καραμπινάτη ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ συνιστά η χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης να τεθούν στο αρχείο οι υποθέσεις Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου για την δυσώδη υπόθεση της Novartis. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου έξω από το Μαξίμου «περί του μεγαλυτέρου σκανδάλου από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους» , τα ΣΤΗΜΕΝΑ δημοσιεύματα σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία τα υπόγεια του, τότε, Μαξίμου, διέρρεαν στοιχεία της δικογραφίας, ή τις σχεδόν καθημερινές «αποκαλύψεις» από δημοσιογράφους – «πιστόλια» του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ;
Όλα όμως εδώ πληρώνονται. Αφού τώρα έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τους σκευωρούς οι οποίοι και θα κριθούν από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.
Και όπως φαίνεται, πολύ δύσκολα κάποιοι από αυτούς θα γλιτώσουν την φυλακή. 

@ Υπενθυμίζεται πως πριν την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου  για εννέα από τους δέκα συνολικά πολιτικούς που το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ενοχοποιήσει για δωροληψίες στην υπόθεση, ο φάκελος έκλεισε. Καθώς στο παρελθόν πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε υπάρξει αρχειοθέτηση για τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους πολιτικούς.
Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό, ο οποίος έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από τη δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο.

 @ Και η νέα δημοσκόπηση από την Marc χθες για τον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε την μετατροπή του πολιτικού σκηνικού από δικομματικό σε τρικομματικό με την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που πλέον επιστρέφει δυναμικά.
Σύμφωνα με αυτήν η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια ποσοστά (13,5%) με την Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της αυτοδυναμίας. Έτσι στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή αν είχαμε σήμερα εκλογές τα κόμματα θα συγκέντρωναν ΝΔ 37,8%, ΣΥΡΙΖΑ 24,3%, ΚΙΝΑΛ 16,8%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 5%, ΜέΡΑ25 3,1%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,9%, Άλλο 5,6%.  
Παράλληλα «τρέχουν» ακόμη δύο (τουλάχιστον) μετρήσεις για μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως μάθαμε.
Αναμένοντας τα αποτελέσματα και των επόμενων μετρήσεων, η εικόνα είναι πως ο Μητσοτάκης διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι του Τσίπρα, ο οποίος πλέον κινδυνεύει ανοιχτά από τον Ανδρουλάκη. Μάλιστα κάποια δείγματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν πιο ψηλά τον Ανδρουλάκη από τον Τσίπρα, αλλά αυτή την ισχυρή δυναμική που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ την «μαζεύουν» λίγο οι δημοσκόποι, περισσότερο για την ασφάλεια τους.               
     
@ Το Public Group ανακοίνωσε τη στρατηγική του συνεργασία με την iRepair, την κορυφαία εταιρεία επισκευαστικών κέντρων ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα. Στα επόμενα χρόνια, η πρωτοποριακή αυτή συνέργεια θα φέρει στα καταστήματα Public σε Ελλάδα και Κύπρο την πιο ολοκληρωμένη και γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών στο κομμάτι του service. Για την επισφράγιση της συνεργασίας, το Public Group αποκτά μερίδιο 50% στην iRepair. O Chris Humbert, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της iRepair, ως CEO και μέτοχος πλειοψηφίας θα ηγηθεί της ανάπτυξης του νέου σχήματος.
Η υλοποίηση της συνεργασίας του Public Group και της iRepair ξεκινά με 4 σημεία service iRepair να έχουν δημιουργηθεί εντός των καταστημάτων Public στο The Mall Athens, στη Γλυφάδα, στο Σύνταγμα και στον Πειραιά. Επιπλέον σημεία service iRepair σε Ελλάδα και Κύπρο θα δημιουργηθούν το 2022 και το 2023, με την υποστήριξη μιας εκτενούς ομάδας after sales support που θα δραστηριοποιείται σε 100+ φυσικά σημεία και θα απασχολεί 350 εξειδικευμένους τεχνικούς έως το τέλος του 2024.

@ Ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έρχονται σε συμφωνία οι βασικοί μέτοχοι της Viva Wallet με τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό JPMorgan, ο οποίος έχει εντάξει στη στρατηγική του την επέκταση σε neobanks σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Η κατ’ αρχήν συμφωνία προβλέπει την απόκτηση των ποσοστών τριών μετόχων της Viva Wallet έναντι 1,2 δισ. ευρώ. Με το ποσό αυτό θα αγοραστούν από την JPMorgan τα ποσοστά που κατέχουν οι Hedosophia (27%), το fund συμφερόντων Λάτση (13%) και η Deca (7%). Πρόκειται για το 47% της Viva Wallet, καθώς το υπόλοιπο 53%, όπως και το management, παραμένουν στους συνιδρυτές κ.κ. Χ. Καρώνη και Μ. Αντύπα.
Μετά την υπογραφή του προσυμφώνου, αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις και εγκρίσεις από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές προκειμένου να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση του deal.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...