Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Μια Ζωή την έχουμε: «Εισβολή» της Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική για τα Τέμπη - Χαμός στη συνεδρίαση

Παρασκήνιο

Άνω - κάτω έγινε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, μετά την εισβολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην αίθουσα, πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή. Η κυρία Κωνσταντοπούλου μπήκε στην αίθουσα παρότι δεν είναι μέλος διότι είχε αποβληθεί καθώς υπερασπίζεται οικογένεια θύματος.

Αρχικά, λόγω της παρουσίας της δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει η συνεδρίαση και ο πρόεδρος της Επιτροπής απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Κρίθηκε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορούσε μεν να παραμείνει στην αίθουσα, αλλά όχι και να λάβει το λόγο. Ωστόσο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε μόνη της το λόγο, έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής και είπε ότι είχε κάνει γνωστό στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή της να είναι στην Επιτροπή.

Η συνεδρίαση εν μέσω φωνών, διακόπηκε περίπου στις 4.30 το απόγευμα για μία ώρα, ενώ οι εργασίες θα μεταφερθούν στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες μιλώντας στο OPEN είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο.

Οι βουλευτές των κομμάτων  είχαν εκφράσει την δυσφορία τους στους διαδρόμους κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό ακτιβισμό και σόου. Άλλοι σχολίαζαν ότι είναι απαράδεκτη η στάση της κ. Κωνσταντοπουλου και κωλυσιεργεί την διαδικασία.

Πάντως, όσα λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη.

Για να υπάρχει αίτημα εξαίρεσης πρέπει να κατατεθεί από μέλος της Επιτροπής, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος, επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού της Βουλής, εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Εξεταστικής. «Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι συμπεριφορά αυτή προέδρου κόμματος», λέει ο κ. Μαρκόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (Photos)

To μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τελέστηκε σήμερα στο ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη. Η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή τίμησαν τη μνήμη του....

Πρώτη φορά χωρίς παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές - Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές για να ψηφίσουν στις σχολές τους από τις 7:00 ώς τις 19:00. Ύστερα από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, σήμερα δε...

Μητσοτάκης: Οι ευχές στον γιο του για την γιορτή του – «Χρόνια Πολλά στον καλύτερο συμπαίκτη μου»

Ξεχωριστή είναι η σημερινή ημέρα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο γιορτάζει ο γιος του, Κωνσταντίνος. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον γιο του μέσω Instagr...

Φόρτωση άρθρων...