Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

On Target: Φωτιές «άναψε» η δημοσκόπηση της Metron, ο Αλιβιζάτος «ψηφίζει» Ανδρουλάκη και η μυστική συμφωνία Τσίπρα - Δούρου

Έντονη δυσφορία υπήρξε όπως μάθαμε στο Μαξίμου για την δημοσκόπηση Φαναρά στο «Βήμα», η οποία έρχεται και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Η αλήθεια πάντως είναι πως η μέτρηση της Metron ουσιαστικά καταγράφει ένα δημοσκοπικό γεγονός που πολύ δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Την ΑΠΩΛΕΙΑ ενός 10% από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (συνολικά) με αποτέλεσμα το ποσοστό των δύο κομμάτων να έχει περιοριστεί από το 70% στο 60% αθροιστικά. 
Αυτό το 10% των ψηφοφόρων που αποστασιοποιούνται, έχουν κατά βάση κεντρογενή πολιτικά χαρακτηριστικά, και κανείς δεν είναι βέβαιος πως θα συμπεριφερθούν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 
Αντίστοιχη όπως μάθαμε είναι και η εκτίμηση περί των εκλογικών ποσοστών, και του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Γκρίνμπεργκ που κατά καιρούς συμβουλεύει τον πρωθυπουργό.  

@ «Βράζουν» στο επιτελείο του ΓΑΠ για τον καθηγητή Αλιβιζάτο και την δημόσια αντίθεση του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, μέσα από άρθρο του σε Κυριακάτικη εφημερίδα. Υπενθυμίζοντας παράλληλα την… επική ατάκα – θαυμασμού του κυρίου καθηγητή προς το πρόσωπο του Τσίπρα, «πιάνει πουλιά στον αέρα» όταν στα 2019 ο τότε πρωθυπουργός τον κάλεσε στο Μαξίμου. 
Πάντως ο Αλιβιζάτος ΔΕΝ «ψηφίζει» και Λοβέρδο, αφού με την αναφορά του στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και στην επικράτηση «δύο νέων ανθρώπων» φαίνεται να δίνει «σήμα» για Ανδρουλάκη.  

@ Προσπάθησε να γίνει επικεφαλής του ΟΟΣΑ και δεν κατάφερε. Το πάλεψε (υπογείως) για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά ο πρωθυπουργός δεν την προτίμησε. «Έπαιξε» το όνομα της για κάποιο υπουργείο στον τελευταίο ανασχηματισμό αλλά δεν μπήκε στην Κυβέρνηση. Τελικά μετά από πολύ προσπάθεια και… αγώνα η Άννα Διαμαντοπούλου, για αυτήν ο λόγος, τοποθετήθηκε επικεφαλής μιας υποεπιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ασχολείται με το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας. Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα που λέει και ο σοφός λαός… 

@ Βλέποντας αρκετοί ΣΥΡΙΖΑίοι την Ρένα Δούρου να κάνει τη μία περιοδεία μετά την άλλη σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις της για να καταλήξουν πού ενδιαφέρεται να πολιτευθεί. Για να μην έχουν λοιπόν απορίες να τους ενημερώσουμε ότι δύο άνθρωποι γνωρίζουν αυτή τη στιγμή σε ποια περιφέρεια θα εκτεθεί ως υποψήφια η Ρένα Δούρου: η ίδια και ο Αλέξης Τσίπρας, αφού το έχουν συζητήσει και συμφωνήσει οι δυο τους. Ως εκ τούτου, κάθε περιοδεία της Ρένας σχετίζεται με το «χαρτοφυλάκιο» της Κλιματικής Αλλαγής και του Περιβάλλοντος και όχι με την προετοιμασία εκλογικής καθόδου. Αφήστε που αν έκανε περιοδείες για την περιφέρεια που έχει επιλέξει με τον Αλέξη Τσίπρα, δε θα χρειαζόταν ούτε σε αεροπλάνο να μπει, ούτε κάποια διόδια να περάσει...

@ Έντονες αντιδράσεις κυρίως από αντίπαλους υποψηφίους του στην Α΄ Αθηνών, ξεσήκωσαν οι υποσχέσεις του Κικίλια, προς διάφορες παράγοντες εκλογικής του περιφέρειας, πως μέσα από κονδύλια του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν συνολικά την πρωτεύουσα, θα «πριμοδοτηθούν» έργα της εν λόγω περιφέρειας. Η οργή των «γαλάζιων» συνυποψηφίων του Κικίλια έφτασε μέχρι και το Μαξίμου, με την παράλληλη απαίτηση να μην ΤΟΛΜΗΣΕΙ να εμπλέξει την ιδιότητα του Υπουργού Τουρισμού με αυτήν του υποψηφίου της Α΄Αθήνας στην σκληρή προεκλογική μάχη του σταυρού που πλησιάζει.       

@ Παρά τον «ντόρο» που σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σειρά από προπαγανδιστικά fake news, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στην καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος στο τέλος του χρόνου – αν και φέτος θα ονομάζεται αλλιώς. Υπολογίζεται πως το μέρισμα ύψους 900 ευρώ, πρόκειται να λάβουν περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να διανεμηθεί και σε χαμηλοσυνταξιούχους, που δεν έχουν πάρει αναδρομικά, αλλά και για υγειονομικούς, που δεν είδαν κάποιο έξτρα βοήθημα, εκτός από αυτό του Πάσχα του 2020.
Πάντως εντός της Κυβέρνησης υπάρχουν και υπουργοί που διαφωνούν, με πρώτον και καλύτερο τον «κλειδοκράτορα» του Γενικού Λογιστηρίου, Θεόδωρο Σκυλακάκη. 
Ο πρωθυπουργός όμως έχει δώσει σαφή εντολή το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει κανονικά στην καταβολή του.

@ Στο κενό πέφτουν οι συνεχείς προτροπές της Κυβέρνησης προς τους Σουπερμακετάδες, να αναλάβουν και αυτοί ένα τμήμα του κόστους των ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής – ειδικά μετά τα «τρελά» υπερκέρδη τους εν μέσω πανδημίας.
Και επειδή η ΑΠΛΗΣΤΙΑ είναι κακός σύμβουλος για έναν από τους πλέον ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΥΣ κλάδους της τελευταίας διετίας, αναφερόμαστε στα Σούπερ Μάρκετ, μήπως η Κυβέρνηση να ασκούσε όση «πίεση» θεσμικά της επιτρέπεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, έτσι ώστε να ΚΛΙΜΑΚΩΘΟΥΝ οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής σε έναν κλάδο που τα ΚΑΡΤΕΛ διαχρονικά κυριαρχούν;      
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Φόρτωση άρθρων...