Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ο Ανδρουλάκης άνοιξε και την… όρεξη του Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Τον «Ασκό του Αιόλου» έχει ανοίξει η θριαμβευτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη και από κάποιοι πολιτικοί «δεινόσαυροι» της Δεξιάς έχασαν τον ύπνο τους, αντιλαμβανόμενοι ότι η ημέρα ολοκλήρωσης του πολιτικού τους κύκλου  κοντοζυγώνει.

Ο νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ με το εξωπραγματικό 68% που πέτυχε στις εσωκομματικές εκλογές αφήνοντας εκτός κούρσας τον Ανδρέα Λοβέρδο από την πρώτη Κυριακή και τον Γιώργο Παπανδρέου, ένα βαρύ πολιτικό όνομα, πρώην Πρωθυπουργό στο δεύτερο γύρο, έστειλε ηχηρά πολιτικά μηνύματα για τα
«θέλω» του κόσμου.

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα είναι ότι δε θέλει να βλέπει μπροστά πρόσωπα που έχουν βάλει την υπογραφή τους και έχουν ταυτιστεί, με τον έναν τον άλλο  με την περίοδο της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας.

Στο ερώτημα για ποιους κτυπά η καμπάνα, η απάντηση αυτή τη φορά είναι εύκολη. Δεν είναι γρίφος, ούτε επτασφράγιστο μυστικό.

Έχει το ονοματεπώνυμο και για την Δεξιά Παράταξη και όλοι λίγο πολύ αντιλαμβανόμαστε ποιους (ποιες) σκέφτεται να αφήσει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές ο Μητσοτάκης.

Το μήνυμα που έστειλαν οι 270.000 φίλοι του ΚΙΝΑΛ που συμμετείχαν στις εσωκομματικές είναι «τόπο στους νέους», στις φρέσκες ιδέες, στα άφθαρτα πρόσωπα.

Από το βράδυ των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ το ξεχασμένο θέμα-αγκάθι για το Μαξίμου επανήλθε στο προσκήνιο των συσκέψεων του Μαξίμου για …ολίγους, εκλεκτούς και κυρίως έμπιστους συνεργάτες  του Μητσοτάκη.

Σίγουρα αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά το θέμα αναζωπυρώθηκε, ως μια εντυπωσιακή κίνηση απάντηση του αρχηγού της Δεξιάς στην εκλογή του «αχαρτογράφητου» Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Ανοσιούργημα, αυτή η ανωμαλία πρέπει να λάβει τέλος

Για ανοσιούργημα κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει σε τζαμί και την ιστοτική Μονή της Χώρας. Ο πρόε...

Φόρτωση άρθρων...