Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ο Δραβίλλας διαψεύδει Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα - Σαγιά

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, διέψευσε στην επιτροπή Θεσμών ότι υπήρχε παρακολούθηση των Πιτσιόρλα-Σαγιά την περίοδο 2012-2015.

Παρασκήνιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο κ. Δραβίλλας, ο οποίος ήταν διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αρνήθηκε όσα είχε ισχυριστεί ο διάδοχός του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επί διακυβέρνησης Τσίπρα, ότι παρακολουθούνταν το 2012-2015 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Πιτσιόρλας και Σπύρος Σαγιάς.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο κ. Δραβίλλας, υποστήριξε πως επί των ημερών του, η ΕΥΠ δεν υπήρξε επισύνδεση ούτε τον κ. Πιτσιόρλα ούτε του κ. Σαγιά και ότι ζήτησε από τον τότε επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Νικολούδη (και εν συνεχεία υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει έρευνα για την υπόθεση αγοραπωλησίας της νησίδας Οξυάς και όχι για το ναυάγιο της Ζακύνθου, όπως σκοπίμως συγχέεται. Όπως εξήγησε, η ΕΥΠ συνέδραμε με επισύνδεση ενός προσώπου που δεν είναι ούτε ο κος Σαγιά ούτε ο κος Πιτσιόρλας που κράτησε για λιγότερο από 2 μήνες και διακόπηκε γιατί δεν έδωσε αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον κ. Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους, αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Φόρτωση άρθρων...