Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ο εκλογικός στόχος Μητσοτάκη και τα στοχευμένα ανοίγματα στη νεολαία

Παρασκήνιο

Ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης βρίσκονται πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τα θέματα της νεολαίας, δηλαδή μιας αναξιοποίητης μέχρι σήμερα δεξαμενής ψηφοφόρων που μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά για την επίτευξη του βασικού στόχου στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Από τις αρχές του Φθινοπώρου και ειδικότερα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Μέγαρο Μαξίμου εξέπεμψε σαφή σήματα με αποδέκτες τους νέους που έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίσει έντονες αναταράξεις, στο παρελθόν λόγω των σκληρών μνημονίων και τώρα λόγω της πανδημίας.

Υψηλού συμβολισμού προς αυτή την κατεύθυνση κίνηση αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία η διεξαγωγή ενός και μόνο προσυνεδρίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα όπου θα διεξαχθεί ένας ζωηρός διάλογος για την επόμενη μέρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσώπων της νεολαίας από ολόκληρη τη χώρα.

Στην προσπάθεια αυτή για σύσφιξη των σχέσεων της κυβερνητικής παράταξης με το δυναμικό αυτό κομμάτι της κοινωνίας σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ήδη η ΟΝΝΕΔ που διαθέτει ισχυρά ερείσματα στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, ενώ επιχειρεί και έναν ακόμη άνοιγμα στους εργασιακούς χώρους.

Η συμμετοχή των νέων στα κοινά μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες που αναδεικνύουν την προσωπικότητα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε νέου αποτελούν πέρα από κάθε αμφιβολία το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τη νεολαία, η οποία αντιμετωπίζει με προβληματισμό και πολλές αμφιβολίες το μέλλον και συνεχίζει να λοξοκοιτάζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες και μια καλύτερη προοπτική.

Από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού του πρωθυπουργικού γραφείου και τα αποτελέσματα του, θα επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά η κατάκτηση της αυτοδυναμίας που υπό τις παρούσες συνθήκες καθίσταται μονόδρομος για την κυβερνητική παράταξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...