Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

O Ιβάν Σαββίδης στο πλευρό των Ρώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς με οχήματα και γεννήτριες (εικόνα- video)

Ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή του Ντονμπάς απέστειλαν τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες της Ρωσίας.

Για τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ουκρανία συνολικά, και όχι μόνο στο Ντονμπάς, οποιαδήποτε τέτοια βοήθεια είναι πολύτιμη.

Οι Έλληνες της Ρωσίας, ωστόσο, με πρόεδρο της οργάνωσης τον Ιβάν Σαββίδη επέλεξαν να παραδώσουν απευθείας την βοήθεια αυτή, στον ηγέτη των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, διαχωρίζοντας τους άμαχους.

Απόδειξη, η ευγνωμοσύνη που έσπευσε να εκφράσει για την παραλαβή της βοήθειας και τη στήριξη στα «απελευθερωμένα εδάφη» ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονετσκ, στον Ιβάν Σαββίδη.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, με μια θέση ευθύνης ως εκπρόσωπος μιας κοινότητας σε θεσμούς, που εκ των πραγμάτων συντάσσεται με την επίσημη ρωσική πολιτική, έστω και αν αυτό -τουλάχιστον μέχρι τώρα- εκδηλώνεται στο επίπεδο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντονμπάς.

Την ίδια ώρα όμως είναι ιδιοκτήτης ενός μεγάλου ΜΜΕ στην Ελλάδα, σε μια συγκυρία που η χώρα έχει ταχθεί στη γραμμή της ΕΕ σε ότι αφορά την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία και την καταδίκη της επεκτατικής πολιτικής του Πούτιν.

Διαμορφώνεται έτσι ένα πλαίσιο που φέρνει σε μάλλον δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που η Ευρώπη «κυνηγάει» και «τιμωρεί» ρώσους επιχειρηματίες, που προσφέρουν έστω και καλυμμένη βοήθεια και στήριξη στον Πούτιν και τα σχέδια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας απέστειλε από το Ροστόφ-ον-Ντον της Ρωσίας στη Μαριούπολη συνολικά 20 αυτοκίνητα UAZ και 14 γεννήτριες. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 7 Απριλίου, τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν «για την παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης, γειτονικών χωριών και αγροκτημάτων».

 

polemos

Νωρίτερα, αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας παρέδωσε στη Μαριούπολη ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα) και οχήματα, εξοπλισμένα με δεξαμενές που περιείχαν έως και 30 τόνους πόσιμο νερό.

«Στη συλλογή βοήθειας για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καταστροφές συνέβαλαν σήμερα ελληνικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα: από τη Μόσχα, την Κριμαία, την περιφέρεια του Ροστόφ, τις περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, τις περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, τη Δημοκρατία του Ταταρστάν, τη Βόρεια Οσετία (Αλανία)», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ευγνωμοσύνη του Πουσίλιν

Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (της μίας από τις δύο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας), Ντένις Πουσίλιν, που παρέλαβε το υλικό, ευχαρίστησε τους Έλληνες της Ρωσίας για αυτήν την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη.

«Εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη προς την Ομοσπονδία και τον επικεφαλής της Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαββίδη για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του στο Τelegram ο Πουσίλιν, που, για τη δωρεά γεννητριών, κάνει λόγο για λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή με την παροχή ρεύματος, κάτι «ιδιαίτερα σημαντικό για τα απελευθερωμένα εδάφη».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Την Πέμπτη τα σπουδαία στην Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, γιατί ανησυχούν οι βουλευτές της ΝΔ και πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η ασυλία της Ευρωβουλής για τον Κασσελάκη

Η πρώτη μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, δεν έβγαλε και κάποιες σημαντικές πολιτικές ειδήσεις. Η χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία παράπεμπε σε μ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...