Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης επιχειρεί να συνδέσει την υπεράσπιση της Ακρίτα με τα... Τέμπη

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η βραδυνή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για να απαντήσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα, καθώς τα όσα έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπλέκοντας τη στήριξη του πρωθυπουργού στη σύζυγό του με τα Τέμπη δεν φέρεται να ενθουσίασε όλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη. Δηλαδή, εκεί που δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης Πρωθυπουργός.

Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις ΑΛΛΕΣ οικογένειες, αυτές που δεν έχουν ισχύ και διασυνδέσεις, αλλά παλεύουν μόνες τους καθημερινά απέναντι στην αναλγησία πολιτικών που η ευαισθησία τους εξαντλείται στα του οίκου τους.

Απεναντίας, ορισμένα παρατηρούσαν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη την μετριοπάθεια» στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Οι τελευταίες, άλλωστε, είναι που «τρομοκρατούν» κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, προκειμένου να διαφανεί αν η Χαριλάου Τρικούπη αποκόμισε καρπούς από την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και πόσους.

Όπως φαίνεται το στελεχιακό δυναμικό της Κουμουνδούρου κινείται τις τελευταίες ημέρες σε ένα φάσμα που εκτείνεται από το «δημιουργικό άγχος» και φτάνει μέχρι την «αγωνία των δημοσκοπήσεων», καθώς η δυναμική επάνοδος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με επίκεντρο την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τάραξε τα νερά της Κεντροαριστεράς.

Ακόμη και αν η Κουμουνδούρου επέλεξε, μετά από αρκετούς κυματισμούς, να συμπλεύσει με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής, παρόλα αυτά και στελέχη του σημερινού ηγετικού πυρήνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παραγνωρίζουν στις ιδιωτικές συζητήσεις τους πως «το ΠΑΣΟΚ ανέβασε ταχύτητα». ΄Ήδη, μετά την πρόταση δυσπιστίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε χθες αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών, στον απόηχο της ηγετικής του εμφάνισης στη Βουλή ως άτυπος επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης.

Έτσι, λίγες ώρες πριν ο κ. Ανδρουλάκης περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου, με ανάρτησή του από το γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε την κατάθεση «κατηγορητηρίου» εναντίον του πρώην Υπουργού, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, θέλοντας να καλύψει το χαμένο χρόνο -από την απουσία του στον στρατό- στο πεδίο της Κεντροαριστεράς. Αλλά και να καταλάβει ζωτικό χώρο στην υπόθεση των Τεμπών, καθώς αμφισημίες και… «παρατηρητές», αφαίρεσαν πόντους από την αντιπολιτευτική ορμή της Κουμουνδούρου απέναντι σε ένα ανοιχτό και ζέον, για την κοινωνία, θέμα. Με διακριτή την ενόχληση, «μου είναι αδιάφορο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος αλλά θα μεγαλώσει. Και πραγματικά προσκαλώ όλο τον προοδευτικό κόσμο να ενεργοποιηθεί, να μας δώσει την ευκαιρία» απάντησε ο κ. Κασσελάκης στο ερώτημα περί «εκμετάλλευσης» της απουσίας του από τη Βουλή από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, οι επιδόσεις του οποίου, ωστόσο, σε επίπεδο εντυπώσεων δεν αφήνουν καθόλου αδιάφορη την Κουμουνδούρου.

Στην ίδια, εναγώνια προσπάθεια ανάκτησης της πρωτοβουλίας των κινήσεων από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσουν και ορισμένα στελέχη της Κουμουνδούρου τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Ναταλία Γερμανού για τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης εστίασε «στο δικαίωμά του να προφανώς όταν πας να φτιάξεις το ινστιτούτο σου, την υστεροφημία σου, προτάσεις για ειρήνη και δικαιοσύνη, χρειάζεσαι κάποια συμβουλευτική εταιρεία να κάνεις το σωστό πράγμα», για να συμπληρώσει πως «βεβαίως, είμαστε υπερήφανοι γι' αυτά τα οποία έχει πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ», λαμβάνοντας, δηλαδή, σαφή απόσταση από την «αποκήρυξη» του κύκλου 2015-2019 του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για τον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα είχε υποστηρίξει πως είχε κλείσει.

Κλείνοντας προσώρας μέτωπα και με εμφανή την αμηχανία από την νέα περπατησιά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το «κατηγορητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετέφερε χθες προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, με την Κουμουνδούρου να αποβλέπει στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ώστε να ηγηθεί των πρωτοβουλιών εντός της Βουλής, λαμβάνοντας την σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ. Όπως δήλωσε η κ. Τζάκρη, «ζητούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής κατ’ άρθρο 86 παρ.3 του Συντάγματος», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «κατηγορητήριο με συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή, οι οποίες κατά την άποψή μας πληρούν την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση των κακουργημάτων της ανθρωποκτονίας με ενδεχομένο δόλο κατ’ άρθρο 299 ΠΚ, της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατ’ άρθρο 291 παρ.1δ και στ ΠΚ και της έκθεση κατ’ άρθρο 306 παρ.2 ΠΚ».

Με δεδομένες, άλλωστε, τις συνθήκες πόλωσης που προκαλεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων η υπόθεση των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να επέλθει η «πλήρης ανατροπή» στις προσεχείς Ευρωεκλογές, δηλώνοντας στην κατεύθυνση αυτή στην La Stampa για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «με φοβάται διότι είμαι ένας αουτσάιντερ. Ξέρει ότι μπορώ να τον κερδίσω στις κάλπες».

Αξιοποιώντας, πάντως, «παραδοσιακά» πατήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Κασσελάκης θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ενώ από την Πέμπτη θα περιοδεύσει στην Κρήτη, αναθερμαίνοντας την σχέση του με την κομματική βάση, ενόψει και των Ευρωεκλογών.

Στο μέτωπο των προετοιμασιών για το Ευρωψηφοδέλτιο, η Κουμουνδούρου θα δημοσιοποιήσει 50 νέα ονόματα υποψηφίων για τις προκριματικές εκλογές, ενώ ετοιμάζεται τεχνικά για τη διεξαγωγή τους στις 14 Απριλίου, ευελπιστώντας σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...