Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ο Κασσελάκης ρίχνει γέφυρες μετά τα μονοψήφια στις δημοσκοπήσεις - Δείπνο με Γεροβασίλη στο Παγκράτι

Δυο μετρήσεις που έρχονται back to back επιβεβαιώνουν το κακό κλίμα που επικρατεί για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα του ηγεσία σε επίπεδο βάσης με τον Στέφανο Κασσελάκη να λαμβάνει πλέον καθαρά το μήνυμα για την ανάγκη να συμπορευτεί με τις πολιτικές οντότητες του κόμματος.

Το δείπνο με την Όλγα Γεροβασίλη στο Παγκράτι τρία 24ωρα μετά το θυελλώδες Συνέδριο που τους έφερε μετωπικά απέναντι κρίθηκε ως μια αναγκαία κίνηση κατευνασμού στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και αναδίπλωσης του Στέφανου Κασσελάκη σε περισσότερο πολιτικές κινήσεις παρά επικοινωνιακές.

Δείπνο ανακωχής Κασσελάκη-Γεροβασίλη

Η συνάντηση Κασσελάκη-Γεροβασίλη έγινε κατόπιν συνεννόησης που είχαν οι δυο τους στην πορεία για τα Τέμπη το πρωί της Τετάρτης. Για την ώρα πέρα από τη συστράτευση ενόψει ευρωεκλογών για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ και την περιοδεία που θα κάνουν μαζί στην Άρτα δεν φαίνεται για την ώρα να προκύπτει και από τις δυο πλευρές κάποια μείζονα είδηση για αξιοποίηση της κυρίας Γεροβασίλη σε κάποιο αναβαθμισμένο ρόλο.

Το μπλοκ της φρουράς Τσίπρας στις συζητήσεις που γίνονται με την ηγεσία σε όλα τα επίπεδα εστιάζει αμιγώς στις πολιτικές θέσεις και την πολιτική δουλειά που πρέπει να γίνει για να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το χαμένο έδαφος στους ίδιους του ψηφοφόρους του και δεν δείχνει για την ώρα διατεθειμένο να μπει στο κάδρο της ανάληψης ή του παζαριού για θέσεις ευθύνης που επιχειρεί να προσφέρει η ηγετική ομάδα.

Δημοσκοπικό πατατράκ με το μονοψήφιο ποσοστό

Η μέτρηση της MRB ήταν ένα πραγματικό ράπισμα για την ηγεσία. Το μονοψήφιο ποσοστό 8,8% που κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου και κυρίως το γεγονός ότι 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του Ιουνίου εκτιμά ως εύστοχη και μάλλον εύστοχη την παρέμβαση του πρώην προέδρου δεν ήταν παρά η πικρή επιβεβαίωση της ανάγκης για τη δήλωση - παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην έναρξη του Συνεδρίου.

Η πορεία στο κενό που επισήμανε ο κ. Τσίπρας εμφατικά και στα όρια της αμφισβήτησης του νέου προέδρου με τη δήλωσή του επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά.

Η μέτρηση επιβεβαιώνει ότι οι μισοί ψηφοφόροι από το 18% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο στις εθνικές εκλογές έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα ενώ δεν προκύπτει για την ώρα ότι ο νέος πρόεδρος καταφέρνει να φέρει στο κόμμα νέες δυνάμεις από την κοινωνία για να αναπληρώσει έστω το χαμένη δύναμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε»

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...