Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ο καθαρός οδικός χάρτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις εθνικές εκλογές

Παρασκήνιο

Χωρίς εκπλήξεις και με ένα καθαρό οδικό χάρτη επιλέγει να πορευτεί μέχρι τις εθνικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με λίγες σταράτες κουβέντες προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όχι μόνο σχετικά με το χρόνο των εθνικών εκλογών, αλλά απαντώντας και στα σενάρια ενός επικείμενου ανασχηματισμού, ο οποίος ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει σε επίπεδο φημολογίας, καθώς ο ίδιος στην παρούσα φάση απορρίπτει διαρρήδην το ενδεχόμενο αλλαγών.

Άλλωστε, όποιος παρακολουθεί τον κ. Μητσοτάκη διαχρονικά θα μπορούσε να αντιληφθεί πως μια τέτοια κίνηση δεν θα ταίριαζε στο δικό του πολιτικό ταμπεραμέντο, την ώρα δε που η γαλάζια παράταξη ετοιμάζεται για μια σκληρή εκλογική μάχη, ενώ ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι να στηθούν οι κάλπες δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς.

Εξάλλου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανακατέψει τώρα την τράπουλα, με κίνδυνο να δημιουργήσει εσωτερικές αναταράξεις, ενώ η Κυβέρνηση καλείται να κερδίσει το στοίχημα της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο Μέγαρο Μαξίμου αποκωδικοποιούν τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων και εστιάζουν πλέον στα κοινά, στα οποία μπορούν απευθυνθούν, αλλά και στη δεξαμενή των αναποφάσιστων που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση την αυτοδυναμία.

Τα σημερινά ποιοτικά στοιχεία δημιουργούν αδιαμφισβήτητα κλίμα αισιοδοξίας, ενώ οι δείκτες που αφορούν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό αποκαλύπτουν πως η καμπάνια της κυβερνητικής παράταξης αναμένεται να προσαρμοστεί στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δείχνει μεγάλη ανθεκτικότητα και αξιοσημείωτη αποδοχή στον κρίσιμο χώρο του κέντρου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την τακτική της πόλωσης ως ένα μέσο για να συσπειρώσει το δικό του ακροατήριο, αλλά και να εισπράξει μέρος της δυσαρέσκειας από την πρώτη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη πρόκειται να δοκιμαστεί, αφού μέρα με τη μέρα ο δικομματισμός ενισχύεται και τα σκληρά διλήμματα των εκλογών θα δημιουργήσουν συνθήκες έντονης πίεσης για τα μικρότερα κόμματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...