Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Ο καθαρός οδικός χάρτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις εθνικές εκλογές

Παρασκήνιο

Χωρίς εκπλήξεις και με ένα καθαρό οδικό χάρτη επιλέγει να πορευτεί μέχρι τις εθνικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με λίγες σταράτες κουβέντες προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όχι μόνο σχετικά με το χρόνο των εθνικών εκλογών, αλλά απαντώντας και στα σενάρια ενός επικείμενου ανασχηματισμού, ο οποίος ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει σε επίπεδο φημολογίας, καθώς ο ίδιος στην παρούσα φάση απορρίπτει διαρρήδην το ενδεχόμενο αλλαγών.

Άλλωστε, όποιος παρακολουθεί τον κ. Μητσοτάκη διαχρονικά θα μπορούσε να αντιληφθεί πως μια τέτοια κίνηση δεν θα ταίριαζε στο δικό του πολιτικό ταμπεραμέντο, την ώρα δε που η γαλάζια παράταξη ετοιμάζεται για μια σκληρή εκλογική μάχη, ενώ ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι να στηθούν οι κάλπες δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς.

Εξάλλου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανακατέψει τώρα την τράπουλα, με κίνδυνο να δημιουργήσει εσωτερικές αναταράξεις, ενώ η Κυβέρνηση καλείται να κερδίσει το στοίχημα της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο Μέγαρο Μαξίμου αποκωδικοποιούν τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων και εστιάζουν πλέον στα κοινά, στα οποία μπορούν απευθυνθούν, αλλά και στη δεξαμενή των αναποφάσιστων που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση την αυτοδυναμία.

Τα σημερινά ποιοτικά στοιχεία δημιουργούν αδιαμφισβήτητα κλίμα αισιοδοξίας, ενώ οι δείκτες που αφορούν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό αποκαλύπτουν πως η καμπάνια της κυβερνητικής παράταξης αναμένεται να προσαρμοστεί στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δείχνει μεγάλη ανθεκτικότητα και αξιοσημείωτη αποδοχή στον κρίσιμο χώρο του κέντρου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την τακτική της πόλωσης ως ένα μέσο για να συσπειρώσει το δικό του ακροατήριο, αλλά και να εισπράξει μέρος της δυσαρέσκειας από την πρώτη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη πρόκειται να δοκιμαστεί, αφού μέρα με τη μέρα ο δικομματισμός ενισχύεται και τα σκληρά διλήμματα των εκλογών θα δημιουργήσουν συνθήκες έντονης πίεσης για τα μικρότερα κόμματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιτροπή PEGA: Δημόσιος εξευτελισμός και πάνδημο «κράξιμο» για τον Παπαδημούλη (εικόνες)

Συνέχεια είχε το «άδειασμα» εκ μέρους του Ολλανδού ευρωβουλευτή και προέδρου της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζερόν Λέναερς, που ασχολείται με το θέμα των παρακολουθ...

«Μεγάλα ψάρια» στην έρευνα για Ρωσικά κεφάλαια στο Άγιον όρος και γιατί η ελληνοτουρκική κρίση ενισχύει τον Μητσοτάκη 

Έρευνα για ύποπτες μεταφορές χρημάτων από το εξωτερικό προς ατομικούς λογαριασμούς μοναχών του Αγίου Ορους διεξάγει η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος. Πηγή με γνώση του θέματος αποκ...