Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ο «καυτός» πολιτικά Ιούνιος και το κοινωνικό αποτύπωμα Μητσοτάκη

Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της ακρίβειας στην πλήρη του έξαρση, η Κυβέρνηση απαντά με στοχευμένα μέτρα που έχουν έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και δίνουν ανάσες στα ευάλωτα νοικοκυριά και τη μεσαία τάξη.

Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ενώπιον ενός "καυτού" μήνα σε όλα τα επίπεδα και επιχειρεί, εξαντλώντας κάθε περιθώριο να ενισχύσει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχει ανάγκη ο τόπος, δημιουργώντας έτσι και ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, αφού ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές μετρά αντίστροφα. Στην παρούσα φάση, οι πολίτες γίνονται αποδέκτες θετικών ειδήσεων που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Ειδικότερα, τις επόμενες μέρες αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για την επέκταση του fuel pass, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση που δέχεται η πλειοψηφία από τους υψηλές τιμές στα καύσιμα. Ταυτόχρονα, ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιστροφής ποσού μέχρι εξακόσια ευρώ για όλους τους καταναλωτές ρεύματος που είδαν φουσκωμένους λογαριασμούς το τελευταίο εξάμηνο, οι οποίοι προκάλεσαν πανικό στην κοινή γνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωθυπουργικό γραφείο προσπαθεί να απαντήσει ολιστικά στο ζήτημα της στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, το αρμόδιο υπουργείο με τους κατάλληλους χειρισμούς πέτυχε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών από το Σεπτέμβριο, ενώ η επέκταση του ολοήμερου σχολείου σε μεγάλη κλίμακα αποτελεί ανάσα για την τσέπη χιλιάδων γονέων και δίνει λύσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Εκτός των άλλων, η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που επεκτείνεται, με στόχο όλο και περισσότεροι δικαιούχοι να έχουν τη δυνατότητα για ολιγοήμερες διακοπές εν μέσω ενεργειακής και οικονομικής κρίσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επερχόμενη απόφαση για έξοδο από την εποπτεία, βάζει τη χώρα σε νέους δρόμους, ενώ παρέχει τη δυνατότητα για επιπρόσθετες παρεμβάσεις πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Ενισχυμένη η Νέα Δημοκρατία, παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα στην Τουρκία. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντ...

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Φόρτωση άρθρων...