Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης ο Μακρόν και τα κοινά διλήμματα της κάλπης, γιατί δεν αγγίζουν τον Ιβάν Σαββίδη, και ποιος «παίζει» σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ      

Ανάσα  ανακούφισης προκάλεσε στο Μαξίμου το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών εκλογών αν και το ντέρμπι θα κριθεί οριστικά στο δεύτερο «ημίχρονο», στην επαναληπτική προεδρική εκλογή που διεξάγεται σε δυο βδομάδες από τώρα. 
Ήδη το επικοινωνιακό επιτελείο των συνεργατών του πρωθυπουργού έβαλε στο «μικροσκόπιο» του την καμπάνια Μακρόν, και θα διερευνήσει διεξοδικά  ποια από τα διλήμματα που τέθηκαν στην διάρκεια της Γαλλικής προεκλογικής περιόδου, θα μπορούσαν να απασχολήσουν σε μερικούς μήνες και την ελληνική προεκλογική περίοδο.
Το βέβαιο είναι πως Μακρόν και Μητσοτάκης, έχουν πολλά κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά. Με την μόνη διαφορά πως ο Γάλλος Πρόεδρος, θα κερδίσει και την δεύτερη θητεία ως επικεφαλής ενός νέου πολιτικού κόμματος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός και θα  διεκδικήσει την επανεκλογή του την Άνοιξη του 2023, ως ο Πρόεδρος ενός παραδοσιακού ελληνικού κόμματος. 
Πάντως η ΝΔ έχει αλλάξει πολύ από τα 2016 που ο Κυριάκος εξελέγη Πρόεδρος, και είναι βέβαιο πως θα είναι ένα εντελώς ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ μετά τις ερχόμενες εκλογές.    

@ Παρότι πολλοί είναι αυτοί στην  επιχειρηματικο – δημοσιογραφική πιάτσα που διατείνονται πως ο «σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη» (κ.λ.π.), σε σχέση πάντα με την πιθανή εμπλοκή του με το «βαθύ» χρηματοδοτικό σύστημα του Πούτιν, εμείς ΔΕΝ διακρίνουμε και κάποια ιδιαίτερη ανησυχία από την πλευρά του επιχειρηματία. 
Ο οποίος συνεχίζει να συνομιλεί με όλους (κατά άλλους να κωλυσιεργεί)  για την μεταβίβαση του OPEN, ενώ αντίστοιχη είναι και η συμπεριφορά του σε σχέση με τις μετοχές που κατέχει στον ΟΛΘ. Παράλληλα και παρά την αρνητική (επικοινωνιακά) συγκυρία για τον ίδιο, ΔΕΝ θα πρέπει να αποκλεισθεί τελικά το ενδεχόμενο να κατέβει κανονικά στον διαγωνισμό για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Ενώ σε ότι έχει να κάνει με την Κυβέρνηση και τους εγχώριους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για πολιτικά ευνόητους λόγους πολύ δύσκολα θα τον «ακουμπήσουν». Εκτός βεβαίως και  εάν το όνομα του Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαββίδη, τοποθετηθεί σε κάποια Ευρωπαϊκή ή Αμερικανική "μαύρη" λίστα. Τότε όλα, υποχρεωτικά, θα αλλάξουν…                        

@ Τρέχει και δε φθάνει, που λέει ο λόγος, ο  Παύλος Μαρινάκης. Προφανώς  για λόγους κομματικής ετοιμότητας αλλά και για παν… ενδεχόμενο, ο νέος γραμματέας κάθε εβδομάδα επισκέπτεται και μια πόλη της Περιφέρειας όπου πραγματοποιεί πολλές διαβουλεύσεις.
Ο κ. Μαρινάκης ακούει προβλήματα, καταγράφει αιτήματα, κυρίως όμως, «εισπράττει» το κλίμα που συναντά και μεταφέρουν οι γαλάζιοι συνομιλητές τους. Ενίοτε μάλιστα παίζει και το ρόλο του διαιτητή σε εσωκομματικές κόντρες κάνοντας «μασάζ» και στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές.
Όταν επιστρέφει στο γραφείο του στην Πειραιώς, ετοιμάζει το report και ενημερώνει το Μαξίμου με κάθε λεπτομέρεια για τα τεκταινόμενα στην περιφέρεια, αφού ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για τις εκλογές…

@ Η στήλη έχει πολλάκις ενημερώσει τους αναγνώστες της για την έντονη εσωκομματική δραστηριότητα που επιδεικνύει εδώ και αρκετούς μήνες ο Γιώργος Τσίπρας. Από τότε που άρχισε τα «κολλητιλίκια» με τον Χρήστο Σπίρτζη, ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έμαθε πώς... γίνονται οι εσωκομματικές δουλειές και πλέον, απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του. Και εξηγούμαι: εδώ και μία εβδομάδα, ο Γιώργος Τσίπρας πλασάρεται στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου ως... μέγας κομματικός «παράγων», καθώς στη Δυτική Αττική, την εκλογική του περιφέρεια, κατάφερε να εγγράψει τόσο πολλά μέλη, ώστε οι «προεδρικοί» σάρωσαν ενόψει του συνεδρίου της άλλης εβδομάδας. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, καλές οι ικανότητες για εσωκομματικούς ελιγμούς, αλλά και το... επώνυμο κάνει δουλειά. 

@ Σε διεργασίες και εκλογική ετοιμότητα φαίνεται ότι βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ αναζητώντας υποψηφίους για τις εκλογικές λίστες, ενώ ένα είδος προσωπικού στοιχήματος για τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη αποτελεί και η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς οι επιλογές των προσώπων θα σηματοδοτήσουν και τα μηνύματα που στέλνει το κόμμα στο εκλογικό σώμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον επιβεβαιωθούν όλα τα σχετικά μηνύματα στα τελευταία γκάλοπ, το Κίνημα Αλλαγής ενδέχεται να εκλέξει δυο βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
 Όπως πληροφορούμαστε, η μια από τις δύο πρώτες θέσεις είναι πολύ πιθανό να καταληφθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζο, που συμβολίζει την ανανέωση και συνδέει το κόμμα με το πρόσφατο παρελθόν, καθώς υπήρξε στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

@ Αν τυχόν οι πάντα «υποψιασμένοι» αναγνώστες της στήλης αναρωτήθηκαν, βλέποντας στα ΜΜΕ πλάνα και φωτογραφίες από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο Κρήτης, γιατί είχε κατέβει με συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη από την Αθήνα, καλά το υποψιαστήκατε: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της αγωνιώδους του προσπάθειας να μην ξαναπεράσουν στα χέρια του ΠΑΣΟΚ τα διαχρονικά και παραδοσιακά του «κάστρα» (όπως η Κρήτη…) επέλεξε να κατέβει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Νίκου Ανδρουλάκη με όσα στελέχη μπορούσαν να θυμίζουν ΠΑΣΟΚ: Κάπως έτσι, ο ίδιος βρέθηκε πλαισιωμένος με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Γιάννη Ραγκούση -ενώ το «παρών» δίπλα του έδωσε και ο πρώην βουλευτής (του Συνασπισμού αλλά μετέπειτα και του ΠΑΣΟΚ, όπως και του Ποταμιού) Σπύρος Δανέλλης. Τώρα, κατά πόσον στελέχη που άφησαν το ΠΑΣΟΚ είναι τα κατάλληλα για να απευθυνθούν σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους του Κινήματος που απλώς «αλληθώρισαν» σε 3-4 εκλογικές αναμετρήσεις, μένει να αποδειχθεί…

@ Άλλη μια σημαντική πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, αποτελεί η ολοκλήρωση των κρίσιμων αντιδιαβρωτικών έργων για τη θωράκιση της καμένης έκτασης και την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος στη Βαρυμπόμπη Αττικής. Ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος της χώρας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Πολιτείας και στις ανάγκες της κοινωνίας, ανέλαβε με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ την υλοποίηση των εξαιρετικά σημαντικών αντιδιαβρωτικών έργων, μέσω του θεσμού του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα έργα στην Αττική σε έκταση 3.197 στρεμμάτων, εντός του εθνικού δρυμού της Βαρυμπόμπης και αναμένεται να παραδώσει το αμέσως προσεχές διάστημα τα αντίστοιχα έργα στο Σχίνο Κορινθίας στα Γεράνεια Όρη, σε έκταση 17.214 στρεμμάτων.

@ Στην τάση του μέλλοντος, τις έξυπνες πόλεις και τη βέλτιστη διαχείριση και οργάνωση υπηρεσιών μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών επενδύει η Mytilineos. O όμιλος, που ανακοίνωσε την νέα υπηρεσία του Smart Cities από το Φόρουμ των Δελφών, δημιουργεί ουσιαστικά έναν νέο πυλώνα δραστηριότητας, σε μία συγκυρία κατά τα έργα για την υλοποίηση έξυπνων υποδομών είναι προτεραιότητα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χρηματοδοτούνται με σημαντικά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Μάλιστα, η εταιρεία, όπως έκανε γνωστό η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing της Mytilineos, Βίβιαν Μπουζάλη, πρόκειται να μετατρέψει σε έξυπνη πόλη τα Άσπρα Σπίτια στη Παραλία Διστόμου, όπου διαμένουν οι εργαζόμενοι του ιστορικού εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος του Τομέα Μεταλλουργίας. 

bouzali-delfoi

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...