Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

O οδικός χάρτης Μητσοτάκη μέχρι τις εθνικές εκλογές

Παρασκήνιο

Τις επόμενες στρατηγικές του κινήσεις με χρονικό ορίζοντα το άνοιγμα της κάλπης υλοποιεί βήμα βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίζοντας δυνατά το χαρτί της πολιτικής σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πολύ πρόσφατα πως στόχος του είναι να αναλάβει το πολιτικό ρίσκο και να εξαντλήσει την τετραετία, αν και πολιτικοί αναλυτές επιχειρηματολογούν για το πολιτικό πλεονέκτημα που μπορεί να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία, αν επισπεύσει τις εκλογικές διαδικασίες.

Η φετινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συνιστά για πολλούς ένα σταθμό, καθώς εκεί αναμένεται να περιγράψει το σχέδιο και τις προτεραιότητες του για τη δεύτερη τετραετία. Νωρίτερα, ωστόσο, η κυβερνητική παράταξη ανεβάζει στροφές, ρίχνοντας το βάρος των δράσεων της στην κοινωνική πολιτική και στη δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και που πλήττονται κυρίως από την ενεργειακή κρίση.

Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που η Κυβέρνηση δημιουργεί με στοχευμένες κινήσεις, συνιστά μια ολοκληρωμένη απάντηση στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Ρομπέν των Δασών, χωρίς ωστόσο να καταθέσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις.                 

Την ίδια ώρα, η Αθήνα έχει βάλει στο μικροσκόπιο της τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, παρακολουθώντας διαρκώς τα βήματα Ερντογάν και συνεχίζοντας τη διεθνοποίηση του ζητήματος σε όλα τα διεθνή φόρα.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετίζεται απόλυτα με την ανάγκη διασφάλισης ενός σταθερού πολιτικού κλίματος στη χώρα.

Σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμείνει πιστός στη δέσμευση του για εξάντληση της τετραετίας, δεν αποκλείεται σε εύλογο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε κάποιες μικρές διορθώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, απαλλάσσοντας από τα καθήκοντα τους, όλους όσοι έχουν πολύ πρόωρα στραφεί αποκλειστικά στη μάχη του σταυρού.

Εκτός των άλλων, το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργικού γραφείου είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία συνιστούν μια μέγιστη ευκαιρία για τη χώρα, για να διασφαλίσει μια καλύτερη επόμενη μέρα με περισσότερες υποδομές, εξωστρέφεια, ανάπτυξη και πάνω απ’ όλα θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...