Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ο οδικός χάρτης προς την αυτοδυναμία και οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη

Ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές μετρά πλέον αντίστροφα και τους μήνες που ακολουθούν αναμένεται να κριθεί ο μεγάλος στόχος που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: η αυτοδυναμία.

Το εγχείρημα αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, γι’ αυτό και οι μελλοντικές κινήσεις του Πρωθυπουργού αναμένονται να καταστούν καθοριστικές προκειμένου να εξασφαλίσει μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία χωρίς την ανάγκη πολιτικών βαστάζων.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και παράλληλα με το κυβερνητικό έργο να θέσει σε απόλυτη ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό για τα δύσκολα που είναι μπροστά. Η εκλογή του νέου γραμματέα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία μια καλή αρχή για να μπορέσει το κόμμα να μπει σε τροχιάς ετοιμότητας και να ενεργοποιήσει τα στελέχη που διαθέτει σε ολόκληρη τη χώρα.

Σ' αυτήν την πορεία κανείς δεν περισσεύει. Η οργανωτική ανασυγκρότηση και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα.  

Ωστόσο, η κυβερνητική παράταξη θα κριθεί ακόμα πιο θετικά από τους πολίτες εφόσον υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της κυρίως σε ότι αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους νέους.

Κοντολογίς, μια ολιστική απάντηση στις αναταράξεις της πανδημίας και στις μεγάλες παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επίτευξη μιας νέας ευρείας νίκης που θα καταστήσει την κεντροδεξιά απόλυτα κυρίαρχη για πολλά χρόνια.

Εκτός των άλλων, ο κ. Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμη δύσκολη εξίσωση, αυτή του χρόνου διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη διάρκεια της πανδημίας και το σύστημα της απλής αναλογικής είναι τρεις ισχυροί παράμετροι που μπορούν να επηρεάσουν τις τελικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

Μπορεί ο ίδιος να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για να διεκδικήσει με αξιώσεις μια «καθαρή» νίκη, οι συνταγματικές προβλέψεις θα μπουν σε δεύτερη μοίρα και το δίλημμα για μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι ισχυρό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα «καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα και Ξανθού: Σας απάντησαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές

Στο στόχαστρο του βάζει για άλλη μια φορά τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα ο Βουλευτης Χανίων, Παύλος Πολάκης, δίνοντας συνέχεια στο θέμα των εμβολίων,...

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Κασσελάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη γιατί δήλωσε ότι παραβιάστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασελάκης για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», με αφορμή την προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδο...

Σπηλιωτόπουλος: Δεν είμαι σύμβουλος επικοινωνίας του Κασσελάκη - Δεν χρειάζεται συμβουλές στα επικοινωνιακά

«Eνδεχομένως να δούμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές», η πρόβλεψη που έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενόψει των ευρωεκλογών. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι είναι ένας ...

Φόρτωση άρθρων...