Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ο οικονομικός εισαγγελέας αποφασίζει για νέα έρευνα κατά Βασιλικής Θάνου

Ο οικονομικός εισαγγελέας θα αποφασίσει τελικά, αν θα ανασυρθεί η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και προσωρινής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σκιαδαρέσης που είχε χρεωθεί τη μελέτη της υπόθεσης, μετά τη δημοσιοποίηση αποκαλυπτικού ηχητικού ντοκουμέντου, έστειλε το φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία ως μόνη αρμόδια για να εξετάσει για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Η αποκάλυψη του ηχητικού, πριν λίγες ημέρες, όπου ακούγεται ο επιχειρηματίας (απεβίωσε το 2016 λίγους μήνες μετά τις καταγγελίες του κατά της Βασιλικής Θάνου) να συνομιλεί για παροχή ανταλλαγμάτων στην τότε πανίσχυρη πρόεδρο του Αρείου Πάγου για να διευθετηθεί ποινική του υπόθεση, έθεσε τις εισαγγελικές αρχές ενώπιον νέων εξελίξεων.

Γι αυτό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας έδωσε εντολή για να εξεταστεί η πιθανότητα ανάσυρσης της υπόθεσης, αν κριθεί πως το ηχητικό είναι νέο στοιχείο και επιπλέον εφόσον ελεγχθεί η γνησιότητά του.

Τι αναφέρει το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

«Από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σκιαδαρέση, που είχε επιληφθεί όλων των δικονομικών παραμέτρων, προϋποθέσεων κλπ. του περαιτέρω χειρισμού αρχειοθετηθείσας ποινικής δικογραφίας που είχε σχηματισθεί μετά από έγκληση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ήδη αποβιώσαντα, κατά της Βασιλικής Θάνου πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και λοιπών προσώπων, διαβιβάστηκε η δικογραφία αυτή, στον αρμόδιο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 35 ΚΠΔ και μετά την κατάργηση πλέον του άρθρου 29 παρ. 4 ΚΠΔ, Εισαγγελέα Εφετών, Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, προκειμένου να αξιολογήσει σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση, με την αναγκαία ειδική επισήμανση αν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Γιατί ο Ράμα φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και γιατί οι εθνικιστές Σκοπιανοί που κέρδισαν τις Εκλογές θα προσγειωθούν ανώμαλα...

Η έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα για να μιλήσει σε ομοεθνείς του, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί μια πολύ θετική... πρόκληση! ...

Φόρτωση άρθρων...