Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

O Σπήλιος Λιβανός ένημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία

O Σπήλιος Λιβανός ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία. Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφτηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Σπήλιος Λιβανός.

Ο Σπήλιος Λιβανός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της Εαρινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΚΣ-ΝΑΤΟ), που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, καθώς και για τις φλέγουσες εξελίξεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας εν όψει της σημαντικής Συνόδου των Αρχηγών Κρατών του ΝΑΤΟ της Μαδρίτης στις 29 και 30 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει ο Πρωθυπουργός με τον Έλληνα αντιπρόεδρο της ΚΣ ΝΑΤΟ σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά συγκυρία, συζητήθηκε η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, αλλά και η θέση της χώρας μας στο νέο περιβάλλον ασφαλείας που διαμορφώνεται μετά τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Σπήλιος Λιβανός ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο Βίλνιους σχετικά την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας, καθώς και την προκλητική στάση της Τουρκίας που αρνείται την εισδοχή των δύο κρατών, αλλά και τις κινήσεις από την ελληνική πλευρά προκειμένου να ενημερωθούν οι Σύμμαχοι για τον ανιστόρητο αναθεωρητισμό και την επικίνδυνη και προκλητική ρητορική της γείτονος προς την Ελλάδα. 

Ακόμα, υπήρξε ενημέρωση για τις δύο σημαντικές διακηρύξεις «Standing with Ukraine» και «Confronting Russia’s Threat» που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της ΚΣ ΝΑΤΟ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς για τις αρνητικές επιπτώσεις της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, που αφενός κλιμακώνει την ένταση απέναντι στη χώρα μας και αφετέρου επιδεικνύει αντισυμμαχική συμπεριφορά στο θέμα της ένταξης Σουηδίας – Φινλανδίας, δημιουργώντας τριγμούς στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ και αστάθεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Στην ένταξη της Swat Security στον Αναπτυξιακό δεν είχα καμμία εμπλοκή, δεν έχω αρμοδιότητα

«Στην ένταξη της Swat Security στον Αναπτυξιακό δεν είχα καμμία εμπλοκή, καθώς, πέραν όλων των άλλων, δεν έχω αρμοδιότητα». Αυτό αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι...

ΠΑΣΟΚ: Τα πρόσωπα που αξιοποιήθηκαν για τη στελέχωση των τομέων του κόμματος

Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα της Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά τη στελέχωση των πολιτικών τομέων του κόμματος, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι...

Με επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο «Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το σεμινάριο εθελοντών «Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές», το οποίο διοργάνωσε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Ε...

Φόρτωση άρθρων...