Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ο στρατηγικός σχεδιασμός και η επικοινωνία, αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Την ώρα που η χώρα μετρά αντίστροφα για τις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες προβλέπονται το αργότερο σε ένα δεκαεπτάμηνο, στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναταραχή τόσο για την κακή εικόνα του κόμματος, όσο και για την δημοσκοπική καθίζηση, ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο για μια παράταξη που βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Στα κομματικά όργανα καταγράφεται πυκνά συχνά γκρίνια για την τρέχουσα κατάσταση και ανησυχία και αβεβαιότητα για την προοπτική της, με τους χιλιάδες οπαδούς της σε ολόκληρη τη χώρα να βλέπουν το τρένο της επιστροφής στην εξουσία να χάνεται.

Στα υψηλότερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη μικρή απήχηση που καταγράφουν οι θέσεις του κόμματος στην κοινωνία, γεγονός που καταδεικνύει την απουσία ενός σοβαρού στρατηγικού σχεδιασμού που θα έβαζε τα θεμέλια για την σχηματοποίηση μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο κ. Τσίπρας με δική του ευθύνη έχει πέσει στη παγίδα της περιχαράκωσης με την καταστροφική λογική του "όχι σε όλα", που λειτουργεί αποτρεπτικά ώστε μια κρίσιμη μάζα μετριοπαθών ψηφοφόρων του κέντρου να προσεγγίσει το κόμμα,

Ταυτόχρονα, στο επικοινωνιακό πεδίο παρουσιάζονται σοβαρές αρρυθμίες τόσο σε επίπεδο εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, όσο και στη δικτύωση του γραφείου Τύπου με αξιόπιστα μέσα που θα παρείχαν μεγαλύτερη προβολή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα παλεύουν χωρίς μέσα απέναντι σε μία Κυβέρνηση που πέρα από τις επιτυχίες της ή τις αποτυχίες της έχει κυριαρχήσει κατά κράτος στον κρίσιμο τομέα της πολιτικής επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...