Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται και ο Κασσελάκης... χαίρεται - Το κόμμα "Black Friday" και τα μονοψήφια ποσοστά

Παρασκήνιο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης χθες βγήκε με τους νοικοκύρηδες ελεύθερους επαγγελματίες στον δρόμο, για να στείλει το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι αυτός είναι με τους... κυρ Παντελήδες και η Νέα Δημοκρατία με τους... μπαχαλάκηδες!

Οι σύντροφοι στο κόμμα του φεύγουν ο ένας πίσω από τον άλλον και ο Κασσελάκης θέλει να γίνει... πρωθυπουργός! Βέβαια, όσο και αν φαίνεται περίεργο, ο αρχηγός Στέφανος τρίβει τα χέρια του, γιατί τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν μία και έξω. Θα γνωρίζει τι θα του μείνει στο μαγαζί και στη συνέχεια θα βάλει σε πρώτο πλάνο τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι αντίστοιχο με το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ. Αριστερά τέλος και σ΄ όποιον αρέσει!

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Κασσελάκη είναι ένα κόμμα με δύο όψεις. Από τη μία είναι αυτοί που θέλουν να παραμείνουν στις ρομαντικές αρχές της Αριστεράς και από την άλλη βρίσκεται ο... φρέσκος αρχηγός, ο οποίος θέλει να εκκαθαρίσει το κόμμα και να κοιτάξει προς τα... δεξιά! Γι αυτό και συμμετείχε χθες στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Προειδοποίησε δε ότι Τσακαλώτοι και Κατρούγκαλοι τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς επειδή ο Ευκλείδης την... έκανε με ταχύ βηματισμό από το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα θα είναι ένα κόμμα... Black Friday, όπως το χαρακτήρισε χθες στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που "τρέχουν", το κόμμα πάει για μονοψήφιο ποσοστό. Αυτό όμως, δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό για τον Κασσελάκη, αν το δούμε στη μεσομακροπρόθεσμη προοπτική του. Ο ίδιος πιστεύει ότι ακόμη και με ποσοστό 8%-10% στις Ευρωεκλογές θα είναι αρχηγός του κόμματος, ο κόσμος να χαλάσει. Αυτοί που θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίζουν γιατί... γουστάρουν τον Κασσελάκη, τον Τάιλερ και τη σκυλίτσα τους! Τόσο απλά!.

Ο Κασσελάκης θέλει να αρχίσει να "χτίζει" σιγά πάνω στο ποσοστό που θα λάβει στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Θέλει να δει πρώτα που βρίσκεται ο... πάτος του βαρελιού και μετά να κάνει κινήσεις ανάκαμψης. Μόνο που δεν ξέρουμε εάν αυτό είναι εφικτό, όσο κρατάει μαζί του τον Πολάκη. Ίσως να μην αργήσει και πολύ η στιγμή, όπου αυτόν τον τύπο θα τον διαγράψει από τα κιτάπια του, προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους από το φάσμα της κεντροαριστεράς έως και την κεντροδεξιά. Ουσιαστικά, η στρατηγική του Κασσελάκη, όσο και αν το κόμμα του υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις, θα κάνει περισσότερη ζημιά στον Ανδρουλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ικανοποιήσει το... ψώνιο που είχε από μικρός για να γίνει πρωθυπουργός (είχε βάλει μέχρι και ταμπέλα έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου του!), πρέπει να κάνει μεγάλη υπομονή. Είναι έκτος στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με πολύ λίγες θετικές γνώμες και πρέπει να απαλλαγεί από τα αριστερά βαρίδια (και τον Πολάκη) για να πάει παραπέρα. Απειλείται πλέον ανοικτά σε επίπεδο ποσοστών από το ΚΚΕ, ενώ σε λίγο καιρό ίσως δίνει μάχη για την καταλληλότητα με τον... Νατσιό της "Νίκης"!

Ο Κασσελάκης θα φτιάξει ένα καθαρό κόμμα, αλλά για να προσελκύσει... πελατεία θα περάσουν, μάλλον πολλά χρόνια. Ποντάρει πολύ στους νέους και στα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας, αλλά αν οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν στα Τάρταρα, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να εμπνεύσει και θα αργήσει πάρα πάρα πολύ καιρό για να φέρει κόσμο στο... μαγαζί του. Ή, τουλάχιστον, θα αρχίσει να εμπνέει μετά από πολλά χρόνια, αν το εκλογικό σώμα βαρεθεί τον Μητσοτάκη και εφόσον ο σημερινός πρωθυπουργός δείξει ότι βαρέθηκε και θέλει να αποσυρθεί!

Ωστόσο, για να βαρεθεί ο κόσμος τον Μητσοτάκη, πρέπει ο Κασσελάκης να... προσγειωθεί, να μην κάνει γκάφες, να γίνει πιο συγκεκριμένος και όχι να... μπουρδολογεί, να καταθέσει πολιτικές προτάσεις με αρχή, μέση και τέλος, να σταματήσει τα πολλά σόου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να πάψει να νομίζει ότι είναι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ επί της ουσίας είναι γενικός αρχηγός στην ομάδα... Γουέμπλει του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Βοιωτίας (ναι υπάρχει τέτοια)!

Λίγη συστολή, λιγότερη έπαρση, προτάσεις με πρακτικές και μετρήσιμες λύσεις, μπορούν να τον καταστήσουν ελκυστικό ως πολιτικό όταν θα περάσει τα 40 του χρόνια, δηλαδή από το 2028 και μετά. Δεν ξέρουμε όμως, εάν αντί αυτών, εμφανιστεί με... αλυσοπρίονα και... συναρπάσει τα πλήθη, για να τον προτιμήσουν το 2027, όπως έκανε ο άλλος ο παλαβός στην Αργεντινή! Μάλλον δύσκολο, αλλά σε αυτήν εδώ τη χώρα, όπου τα έχουμε δει όλα, ας μην απορήσουμε, αν δούμε και αυτό.

Με υπομονή και σκληρή δουλειά και υπό την προϋπόθεση ότι ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα επιλέξουν την... ξεκούραση το 2031, ο λαός μπορεί να... δοκιμάσει τότε και τον Στέφανο. Εάν φυσικά εξακολουθεί να είναι επικεφαλής κόμματος και δεν εξαφανιστεί με την ίδια ταχύτητα που εμφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Φόρτωση άρθρων...