Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο εκλογικός νόμος

Παρασκήνιο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τη... θεσμικότητα, σε μια μάλλον άγαρμπη προσπάθεια να κρύψει το φόβο του μπροστά σε αστό το ενδεχόμενο, το οποίο μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει πως δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Αλλιώς θα χαιρόταν για το μπόνους που θα έπαιρνε ως ο νικητής των εκλογών κι ενδεχομένως θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Φευ, όμως, η εποχή των λεονταρισμών τελείωσε άδοξα... Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανιχνεύεται υποκρισία. Είναι κοινό μυστικό ότι αστό που από την αρχή ήθελε ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε να αποφύγει την πίεση της συνεργασίας και με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Στο μεταξύ βγήκε το απαράδεκτο θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Με το ΠΑΣΟΚ να διολισθαίνει και να ταυτίζεται καπελωμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τη στάση του, που έχει προκαλέσει έντονες εσωτερικές εντάσεις, θόλωσε και η στάση του για τον εκλογικό νόμο. Ενώ όλοι οι παροικούντες την πράσινη Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι το καλύτερο σενάριο για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να χάσει ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε σε εύθετο χρόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να διεκδικήσει κατ' αρχάς την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά την πρωθυπουργία, αίφνης βγαίνουν εκ του ασφαλούς κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Όμως, η Αθήνα είναι μικρή πόλη...
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απάντηση Μπουτσικάκη στον Μώραλη για τη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά

Απάντηση προς τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, δίνει ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, σχετικά με τη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ σ...

Φόρτωση άρθρων...