Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Το σύνδρομο της… γαλοπούλας

Ο Τσίπρας το σύνδρομο της γαλοπούλας και οι συμβουλάτορες

Παρασκήνιο

Λίγες ημέρες πριν από την Έκθεση Θεσσαλονίκης τα non paper με τα οποία η Κουμουνδούρου ενημέρωσε τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης απέκλειαν με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να απαντήσει από τη Δ.Ε.Θ. στην πρόκληση Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές.

Μάλιστα στα σχετικά ενημερωτικά σημειώματα επισημαίνονταν, ότι θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας εν μέσω πανδημίας.

Το ερώτημα είναι τι άλλαξε και τελικά στη συνέντευξη της Δ.Ε.Θ. ο Τσίπρας επιχείρησε να παραστήσει τον τσαμπουκά, δηλώνοντας, ότι αν τολμάει ο Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, δύο μέρες πριν τη Δ.Ε.Θ. δύο στενοί του συνεργάτες ο ένας εκ των οποίων είναι ο Θανάσης Καρτερός τον συμβούλεψαν να αποβάλει από πάνω του το σύνδρομο της γαλοπούλας.

Σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια και ο ίδιος θα απαξιωθεί και η θεωρία της γαλοπούλας θα επαληθευτεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Το δίλημμα που τους έθεσαν είναι, ή απαντάς στην πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή αποκτάς και νέο τίτλο.

Γιατί εκτός από γαλοπούλα θα σε αποκαλούν και κότα λιράτη.

Τελικά πείστηκε και απάντησε στην πρόκληση του Μητσοτάκη.

Μόνο που απεύχεται να γίνουν εκλογές, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά από μια νέα ήττα τον περιμένει η αποστρατεία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Φόρτωση άρθρων...