Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

O Τσίπρας κέρδισε τον Τσακαλώτο - Υπερψηφίστηκε η πρόταση του

Παρασκήνιο

Καθαρό αποτέλεσμα έβγαλε η κάλπη, αφού σε σύνολο 5.784 εγγεγραμμένων μελών στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, 4.681 μέλη ψήφισαν τελικά, ενώ υπήρχαν 5 άκυρα και 30 λευκά.

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο με πρόταση Τσίπρα έλαβε 3.438 ψήφους, ενώ 1.208 ψήφους έλαβε η πρόταση- τροπολογία που κατέθεσε η «Ομπρέλα», με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταγράφει σαρωτική νίκη ως προς την πρόθεσή του να προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές, σημειώνοντας ποσοστό 74% έναντι 26% της «Ομπρέλας».

Η πρόταση Τσίπρα πο υ υπερψηφίστηκε αφορά την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση, ενώ πρόταση της «Ομπρέλας» που μειοψήφησε μίλαγε για εκλογή των οργάνων από το συνέδριο, κάτι που ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...