Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ο Τσίπρας σέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια παρανοϊκή πολιτική στάση

Φτερό στον άνεμο, μόνιμα εγκλωβισμένος στην ατομική του ανάγκη να υπάρξει και να ακουστεί για να μην τον ξεχάσουν ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε, για μια ακόμη φορά, να σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια παρανοϊκή πολιτική στάση στη Βουλή, να καταστήσει την αξιωματική αντιπολίτευση εθνικά αποσυνάγωγη, να την υποδουλώσει στις τριτοδιεθνιστικές παραφροσύνες των σταλινικών υπολειμμάτων και, στο τέλος, να την οδηγήσει στην κατάντια να συνομιλεί, αντί για ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών, με τον Κουτσούμπα και τον Βαρουφάκη.

Του Χρήστου Υφαντή 

«Εθνικό είναι το αληθές» αποφάνθηκε «ο λαοπρόβλητος ηγέτης» στη συζήτηση στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και εσχίσθη το καταπέτασμα του ουρανού πάνω από το κτίριο.

Για να αποδείξει την προσωπική του ειδική σχέση με την αλήθεια ( το γέλιο έπεσε άφθονο) ξεκίνησε να περιδιαβαίνει από την κρίση στην πανδημία και από τα εμβόλια στην Χρυσή Αυγή με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μια τεχνητή θολούρα για όσα επιμελώς επεδίωκε να αποφύγει, όλα εκείνα που αφορούν στις δικές του στάσεις απέναντι σε πλευρές της συμφωνίας όταν παρίστανε τον Πρωθυπουργό με συγκυβερνήτη τον Καμμένο.

Η ανάγκη του να σηματοδοτήσει μια διαφορετική στάση απέναντι σε ένα θέμα εθνικών διαστάσεων για να καλύψει τόσο τις ιδεολογικές αφετηρίες του όσο και την τριτοδιεθνιστική εμμονή του στο δόγμα «της απόλυτης ακινησίας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων» και να ψαρέψει (έτσι πιστεύει) σε θολά νερά για ανεβασμένα δημοσκοπικά ποσοστά και για να δικαιολογήσει την μυθολογία της πτώσης Μητσοτάκη, κατέληξε να αρνείται να εγκρίνει μια συμφωνία με την οποία επί της αρχής συμφωνεί, αλλά, ας όψονται οι δημοσκοπήσεις, στο τέλος είναι αναγκασμένος να καταψηφίσει.

Ο άνθρωπος έχει εγγενές πρόβλημα με την αλήθεια, είναι κοινά παραδεκτό, την ίδια ώρα μπορεί με μια μοναδική άνεση να υποστηρίξει το πιο απίστευτο ψέμα με ένα φαρδύ χαμόγελο στο πρόσωπο του και την ικανοποίηση εκείνου που πιστεύει πως μπορεί να ξεγελάσει τους πάντες, χωρίς κανένα κόστος.

Δεν διαθέτει τη φυσική συστολή του μέσου ανθρώπου που αναρωτιέται «πως θα το πω τώρα αυτό;», δεν ορρωδεί προ ουδενός, με την ίδια απίστευτη ευκολία πετάγεται από τη ζώνη του Σαχέλ στον Μπογδάνο και ζητάει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί διέγραψε τον βουλευτή, έχει μια μοναδική ικανότητα να καλύπτει την απουσία κάθε τσίπας.

Αυτή την πρωτοφανή για πολιτικό, από την εποχή του Δηλιγιάννη, έλλειψη ντροπής και συστολής επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του αναφερόμενος με χαμόγελο στην εικόνα που δημιούργησε η επίκληση του κ. Τσίπρα «στο εθνικό και στο αληθές», απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ένα σκωπτικό λόγο, που προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο.

Βεβαίως όταν κλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει ευθέως αν θα ακυρώσει τη συμφωνία εάν και εφόσον αποκτήσει ποτέ στο μέλλον κυβερνητικές ευθύνες προχώρησε με τη γνωστή kolotoumpa, επισημαίνοντας πως «θα τροποποιήσει μόνο την πρόβλεψη για την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων», δηλαδή στο Σαχέλ, εγκαταλείποντας τις υπερφίαλες αναφορές του στην ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα που τόσο πολύ έχει ανεβάσει τις προηγούμενες μέρες, παριστάνοντας τον σκύλο του Παβλόφ απέναντι στις διατυπώσεις του κ. Βενιζέλου.

Εννοείται πως αυτή η μοναδική σχέση του κ. Τσίπρα με το ψέμα αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα, ηθικά και συνειδησιακά είναι προσόν μεγάλο, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τρέφεται με αυτό, η ικανότητα του να λέει και να ξελέει με τρομακτική ευκολία του επιτρέπει να ελίσσεται με ταχύτητα από το ένα άκρο στο άλλο, να δηλώνει «στο ακριβώς της ώρας» πως η συμφωνία δεν υπερασπίζεται την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και «στο και πέντε», πως «θα τροποποιήσει μόνο το άρθρο για την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στη ζώνη του Σαχέλ» ξεχνώντας τόσο εύκολα όσα πριν πέντε λεπτά έλεγε και υποστήριζε.

Απλώς, όταν απέναντι του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχει στα χέρια του μια συμφωνία που την αποθέωσε, κατόπιν ωρίμου σκέψεως» και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνοντας σε τηλεοπτική παρουσία του ότι θα υπερψήφισε τη συμφωνία που είναι πολύ σημαντική και μεγάλη επιτυχία, πάει από ήττα σε ήττα, χωρίς να μπορεί να αποκομίσει το παραμικρό κέρδος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Ελ. Μελέτη: Δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητά μου - Με λένε πόρνη και φασίστρια

Για χυδαία και απροκάλυπτη βία που δέχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο η Ελεονώρα Μελέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, α...

Φόρτωση άρθρων...