Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

O Τσίπρας ζητά Εκλογές αλλά σκέφτεται να αναβάλει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω κορωνοϊού

«Τρικυμία» φαίνεται πως επικρατεί για ακόμα μία φορά στην Κουμουνδούρου. Από τη μία ο Αλέξης Τσίπρας ζητά Εκλογές από την άλλη σκέφτεται να αναβάλει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω κορωνοϊού. 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδέχεται να προχωρήσει σε πρόωρες Εκλογές, ακόμη και μέσα στην Άνοιξη, αφού, όπως εκτιμούν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν φθορά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος ζήτησε «Eκλογές τώρα, να μη μας βρει το πέμπτο κύμα της πανδημίας με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη».

«Πρέπει να προκηρύξει τώρα Eκλογές και να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν αναβολή του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για τις 22-27 Φεβρουαρίου, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι προετοιμασίες του συνεδρίου έφεραν εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημερινό φύλλο της η κομματική «Αυγής» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναβολής του Συνεδρίου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «το συνέδριο δεν αναβάλλεται, όπως ξεκαθαρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου απαντώντας στα δημοσιεύματα που υπήρξαν χθες στον ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία αποφασίστηκε ότι το 3ο Συνέδριο του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Φεβρουαρίου, ματαιώνεται επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες κατά λέξη: "Είμαι αποφασισμένος να γίνει το συνέδριο κανονικά"».

Η εφημερίδα αναφέρει τρία σενάρια για το Συνέδριο: «Εφόσον η πορεία της πανδημίας δεν επιτρέπει επ’ ουδενί τη διά ζώσης διεξαγωγή, το συνέδριο να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, φέρνοντας ως παράδειγμα την εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική συνεδρίαση -και ομολογουμένως επιτυχημένη- της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης. 

Δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η υβριδική συνεδρίαση, μέσω πλατφόρμας, όχι όμως από τα σπίτια των αντιπροσώπων, αλλά με φυσική παρουσία, "μοιρασμένοι" σε χώρους που επιτρέπουν την τήρηση των αποστάσεων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Τέλος, εφόσον υπάρξει υποχώρηση των κρουσμάτων και τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέψουν, δεν αποκλείεται να συζητηθεί μια μικρή μετάθεση -και όχι αναβολή- των ημερομηνιών του συνεδρίου προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά με τη συμμετοχή διά φυσικής παρουσίας των αντιπροσώπων, σενάριο που μοιάζει πολύ πιθανό. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε έως την άνοιξη».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Φόρτωση άρθρων...