Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οι αναταράξεις στην Κεντροαριστερά και το άγχος του Τσίπρα

Παρασκήνιο

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς και τη μεγάλη συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ που έχει προκαλέσει η εσωκομματική διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος.

Το ισχυρό ενδεχόμενο της δυναμικής επανάκαμψης του ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά, προβληματίζει έντονα τον «τραυματισμένο» ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί μέχρι στιγμής να εκμεταλλευτεί το δύσκολο momentum για την Κυβέρνηση και να πιστωθεί την όποια δυσαρέσκεια των πολιτών.

Αντιθέτως η εικόνα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου είναι αποκαρδιωτική ενώ η δημοσκοπική καθίζηση ενισχύει την απογοήτευση στις τάξεις ψηφοφόρων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που βλέπουν το σενάριο για επιστροφή στην εξουσία να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη και παρά την επίπλαστη ψυχραιμία που προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω, είναι γεγονός πως στην πραγματικότητα τρέμει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον επαναπατρισμό των πασοκογενών λεγεωνάριων, οι οποίοι θα τον εγκαταλείψουν με την πρώτη ευκαιρία, όταν αντιληφθούν ότι ο ήλιος της δημοκρατικής παράταξης ανατέλλει ξανά.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μία αυτοσυντηρητική λογική που δεν την αφήνει να ανασάνει και την έχει εγκλωβίσει σε έναν άτυπο ανταγωνισμό με τα άλλα κόμματα της κομμουνιστικής Αριστεράς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας το οποίο σύντομα θα έρθει να καλύψει ένα ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ από τις ίδιες τις εξελίξεις.

Ίσως το ΚΙΝΑΛ να έχει τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών και να παίξει έναν πιο σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...