Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του «στο Κόκκινο», τι θα γίνει με τον Μόσιαλο και τα… εγκεφαλικά από τους λογαριασμούς ρεύματος    

Καθημερινό είναι το… πάρτι που στήνεται πλέον στο Μαξίμου, άμα τη εμφανίσει, του καθημερινού ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ Δελφινάριου που φέρει την υπογραφή «Παύλος Πολάκης».
Χθες είχαμε νέο σώου Πολάκη στην Βουλή- αν και εκεί βρήκε απέναντι τον «μάστορη» του, τον  Άδωνη, που τον έβαλε όπως κάνει πάντα στην θέση του. Ενώ το απόγευμα ο «πολλά βαρύς Παυλής» τράβηξε και ένα διαδικτυακό «κάλεσμα» για συγκέντρωση σήμερα υπέρ του Βαξεβάνη έξω από τον Άρειο Πάγο. Λες και είμαστε στην Βενεζουέλα του Μαδούρο και η Αθήνα είναι Καράκας. 
Το βέβαιο πως ο Πολάκης, με τα καμώματα του, «φτιάχνει» κάθε μέρα την μέρα του Μητσοτάκη ενώ τα  σώου του γραφικού πολιτικάντη από την Κρήτη, υπενθυμίζουν στην σκεπτόμενη σιωπηλή πλειοψηφία το μέγεθος του ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ Τσίρκου που κυβέρνησε την χώρα για 4,5 χρόνια.  Και από τι γλιτώσαμε.  
Παράλληλα αναδεικνύει και την πρωτοφανή  ΑΔΥΝΑΜΙΑ του Τσίπρα – από πού και πως να τον «κρατάει» άραγε ο Πολάκης(;) – να του επιβάλει πειθαρχικά μέτρα όπως πλέον ΑΠΑΙΤΟΥΝ στις ιδιωτικές συζητήσεις τους η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

@ Πάντως μπορεί να υπάρχει και μια εξήγηση για την «αδιαφορία» Τσίπρα στον Πολακισμό. Που δεν είναι άλλος από τις μυστικές συζητήσεις για την… ιδιωτικοποίηση του ραδιοσταθμού «στο Κόκκινο», αφού ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ «προξενητές» και γνωστοί «προεδρικοί» νταραβεριτζήδες έχουν βγει στο σεργιάνι για να ξεπουλήσουν τον εξίσου ζημιογόνο με την «Αυγή» ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ.  Τον οποίο η ηγεσία της Κουμουνδούρου, αφού δεν κατάφερε να βάλει λουκέτο στην καθημερινή «Αυγή», επιθυμεί να τον ξεφορτωθεί όσο – όσο. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ μας δύο είναι οι επίδοξοι ιδιώτες «επενδυτές» που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για το «στο Κόκκινο»: Ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης διαδικτυακών πόρταλς που διαχρονικά «στοιχηματίζει» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν τα πρότζκετ είναι μεγάλα (και κοστοβόρα) την… κάνει πάντα με ελαφρά πηδηματάκια.
Ο δεύτερος είναι πολύ γνωστός  Έλληνας επιχειρηματίας που εσχάτως αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα ΜΜΕ εξαγοράζοντας έναν ιστορικό τίτλο οικονομικής εφημερίδας και δημοσιεύματα τον εμφανίζουν να ενδιαφέρεται και για τηλεοπτική συχνότητα.            

@ Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη στα θέματα της πανδημίας, φυσικά ως προς το ιατρικό κομμάτι, γιατί το πολιτικό το έχουν αναλάβει ο Σκέρτσος και ο Πλεύρης.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός τις περισσότερες φορές μιλά στο τηλέφωνο με τον Ηλία Μόσιαλο και όχι με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπως θα περίμενε κανείς.
Μάλιστα στο Μαξίμου κάποια στιγμή έπεσαν και τα σχετικά… στοιχήματα για την προτίμηση του πρωθυπουργού.
Νικητής σε αυτό το ιδιότυπο «ποντάρισμα» φαίνεται να βγαίνει  Μόσιαλος, κυρίως γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας θεωρείται «δεδομένος».
Αυτό πάντως σε καμιά περίπτωση δεν  «μεταφράζεται» και σε a priori τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, όπως διάφοροι γνωστοί σεναριογράφοι αναπαράγουν το τελευταίο διάστημα.     

@ Tην ίδια στιγμή στα «κάγκελα» όπως μαθαίνουμε έχει ανέβει σύσσωμη η «γαλάζια» ομάδα βουλευτών εκ Θεσσαλονίκης, για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της πόλης. Τα παράπονα προς το Υπουργείο Υγείας που κοινοποιήθηκαν και αρμοδίως προς το Μαξίμου, έχουν να κάνουν κυρίως με την επιλογή, σύμφωνα πάντα με τους Νεοδημοκράτες βουλευτές Θεσσαλονίκης, να αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας η εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας της Αθήνας σε σχέση με την συμπρωτεύουσα.  

@ Στην Χίο βρέθηκε την Δευτέρα, ένας εκ των στενοτέρων διαχρονικά συνεργατών του πρωθυπουργού, ο Θανάσης Νέζης. Όπως μάθαμε συναντήθηκε με όλους τους «γαλάζιους» παράγοντες της περιοχής, προφανώς για πολιτικό… μασάζ με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις στην περιοχή για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Πλατύ του όρμου Θόλος. Η κυβερνητική απόφαση για την κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΗΣ δομής στην Χίο είναι πάντως δεδομένη.     

@ Οι πάντα υποψιασμένοι αναγνώστες της στήλης θα έχετε διαπιστώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά ορισμένα βίντεο, είτε με αντιπολιτευτική διάθεση, είτε ως μέρος της καμπάνιας για εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μεν αντιπολιτευτικά αφορούν στην πανδημία και την ακρίβεια και είναι η σειρά των βίντεο με το περίφημο σύνθημα «κάν’ τους off». Τα άλλα, που προτρέπουν την εγγραφή στον isyriza έχουν μεν αρχίσει να κυκλοφορούν, αλλά προσώρας αυτό το κομμάτι έχει εξελιχθεί σε... τραγέλαφο. Μάλιστα, την περασμένη βδομάδα, η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε μέσα σε λίγες ώρες να αποσύρει ένα εξ αυτών των βίντεο, που είχε μόνο προβλήματα. Η απόσυρση έγινε μερικές μόλις ώρες μετά την δημοσιοποίησή του, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ το «έβγαλε» στον διαδικτυακό «αέρα» χωρίς να το έχει δει κάποιος αρμόδιος –ενώ ο Τσίπρας ταλαιπωρείτο από τον κορωνοϊό και δεν είχε δώσει το «πράσινο φως». 
Μιλάμε για την επιτομή του μπάχαλου. 

@ Οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, επηρεάζοντας αρνητικά τις οικονομίες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. 
Το μέχρι τώρα κόστος χονδρικής του ρεύματος τον Ιανουάριο συνεχίζει να βρίσκεται στην «κόκκινη» περιοχή που πυροδοτεί σημαντικές αυξήσεις για το κόστος ρεύματος στη λιανική, μέσω της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει ενταχθεί στους λογαριασμούς όλων των παρόχων.
Οι τιμές ρεύματος στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παραμένουν υψηλές επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, δεν αναμένεται η ενεργειακή κρίση να υποχωρήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεσοσταθμική τιμή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για το 2021 ήταν στα 132,075 ευρώ/MWh ενώ το 2020 η αντίστοιχη τιμή ήταν 58,099 ευρώ/MWh.
Εν κατακλείδι, αναμένεται να καταγραφούν πολλά επιπλέον… εγκεφαλικά όταν ανοιχθούν οι πρώτοι λογαριασμοί του 2022.

@  Στην έκδοση νέου 10ετους ομολόγου προχωρά το ελληνικό δημόσιο με στόχο να αντλήσει περί τα 3 δισ. ευρώ.  Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε έξι επενδυτικές τράπεζες (Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale) να αναλάβουν την έκδοση, με το βιβλίο προσφορών να αναμένεται να ανοίξει σήμερα το πρωί. 
Η νέα έξοδος θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας με στόχο την περαιτέρω θωράκισή της απέναντι στην πανδημία. Το ελληνικό αίτημα έχει ήδη κατατεθεί πριν από το τέλος του 2021, και ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα από το τέλος Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα σχεδιάζει να δανειστεί 12 δισ. ευρώ εντός του έτους μέσα από την έκδοση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων τίτλων. Παράλληλα, το β΄ εξάμηνο του έτους εκτιμά ότι θα προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Φόρτωση άρθρων...