Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Οι κινήσεις Μητσοτάκη, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και το εκλογικό πλεονέκτημα

Η εξουδετέρωση των κοινωνικών ανισοτήτων που τροφοδοτούν πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση συνιστά βασική προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κλίμα που εισέπραξαν οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα για το μείζον θέμα των φουσκωμένων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος δεν άφησε περιθώρια για καμία χρονοτριβή. Ο Πρωθυπουργός έσπευσε να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς και τους στενούς του συνεργάτες ρεαλιστικές προτάσεις για να ανακουφιστεί η κοινωνία, χωρίς να κινδυνεύσει η χώρα από ένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Δεν άφησε στιγμή να πάει χαμένη και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα απαντά συνολικά στο πρόβλημα στέλνει σήμερα ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες πως η Κυβέρνηση βρίσκεται πάντα δίπλα τους, στέκεται αρωγός στη συνολική προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

Η προσέγγιση αυτή από τα στελέχη που έχουν επιφορτιστεί με το στρατηγικό σχεδιασμό συνδέεται άρρηκτα με τις εθνικές εκλογές και την ανάγκη να μπει ένα ανάχωμα στη δυσαρέσκεια που καταγράφεται με αυξητικές τάσεις σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης θα οπλίσει με επιχειρήματα τα χιλιάδες γαλάζια στελέχη που θα σπεύσουν στους χώρους του 14ου συνεδρίου, για να επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να δώσουν με πλεονέκτημα πλέον τη μάχη του καφενείου.

Είναι σαφές πως η σημερινή Κυβέρνηση βρέθηκε μεταξύ δύο πολύ μεγάλων κρίσεων στη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων και κατάφερε παρά τα λάθη, να κρατήσει όρθια τη χώρα, δίνοντας έμφαση στη στήριξη εκείνων που είχαν περισσότερη ανάγκη. Τώρα όμως χρειάζεται να κάνει πιο αποφασιστικά βήματα, καθώς ο χρόνος για το άνοιγμα της κάλπης μετρά αντίστροφα και ο πήχης είναι ψηλά.

Η αυτοδυναμία θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος, καθώς ο σχηματισμός συμμαχικής κυβέρνησης δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, κυρίως στην περίπτωση που τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανώς μειωμένα σε σχέση με το 40% του 2019. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους όρους που ο ίδιος πραγματικά θα ήθελε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

To... θαύμα του Κασσελάκη με τον «σταυρό από λάδι στη βάφτιση», το ευχαριστώ του Γεωργιάδη και οι αιχμές Πολάκη

Αρκετή συζήτηση έχουν προκαλέσει τόσο οι θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, υπέρ της θρησκείας και της εκκλησίας όπως εκφράστηκαν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ όσ...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Φόρτωση άρθρων...