Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οι σκέψεις του ΓΑΠ να αποσυρθεί, οι υπογραφές στήριξης Μαρινάκη και ποιοι «γαλάζιοι» Γραμματείς παραιτούνται 

Μετά την βαριά ήττα των δέκα μονάδων, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτηκε κάποια στιγμή το βράδυ της Κυριακής να παραιτηθεί από την μάχη του β΄ γύρου και να αποδεχθεί την αδιαμφισβήτητη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη. Πλην όμως ελαχίστων εξαιρέσεων, το σύνολο του στενού κύκλου των συνεργατών του, τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής του ΓΑΠ στην μάχη του δεύτερης Κυριακής, που ενδέχεται να εξελιχθεί και στον απόλυτο ΔΙΑΣΥΡΜΟ του.
Όλοι αντιλαμβάνονται γιατί ο στενός του περίγυρος παίζει τα «ρέστα του» - αυτοί δεν έχουν τίποτε να χάσουν – ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως, δεν αντιλαμβάνεται πως η αναμενόμενη ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ του θα σημάνει και το ΤΕΛΟΣ του κύκλου όχι μόνο του δικού του, αλλά και της οικογένειας Παπανδρέου; Δεν ανησυχεί με το γεγονός πως αυτός, ένας Παπανδρέου, ένας πρώην πρωθυπουργός του 44%, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πλησιάζοντας το 70ο  έτος της ηλικίας του, θα εκμηδενίσει και τα τελευταία υπόλοιπα της ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑΣ του;
Και δεν υπάρχουν τέλος, μέλη της οικογένειας του να του υποδείξουνε ποια στάση οφείλει να τηρήσει ένας Παπανδρέου;  

@ Πάντως ο Παπανδρέου χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους κατά του Ανδρουλάκη, με χαρακτηρισμούς και επιχειρηματολογία που επιβεβαιώνουν την πολιτική του απελπισία. Προφανώς επιχειρεί να πολώσει το κλίμα, για να σώσει οτιδήποτε εάν σώζεται, αλλά το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο για αυτόν.        

@ Για την ιστορία, φανατικός υποστηρικτής της συμμετοχής Παπανδρέου και στον β΄ γύρο είναι δημοσιογράφος - αρθρογράφος ιδιοκτήτης μικρομεσαίας ενημερωτικής ιστοσελίδας, ο οποίος τον πήρε κυριολεκτικά στον λαιμό του. Αφού ο ΓΑΠ, δυστυχώς για αυτόν, σχεδόν πάντα τον ακούει. Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πρόσωπο που τον έπεισε, μετά τον ξαφνικό θάνατο της Φώφης να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, παντελώς απροετοίμαστος εσωκομματικά και μέσα σε μόλις τριάντα μέρες. Με τα ήδη γνωστά αποτελέσματα για τον ίδιο.

@ Την ίδια στιγμή οι μπουκ που έβγαλαν ήδη αποδόσεις για τον δεύτερο γύρο , θεωρούν τεράστιο φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται με τιμή και απόδοση ενός αουτσάιντερ.
Πιο συγκεκριμένα η απόδοση Ανδρουλάκη εμφανίζεται στο 1,04 και του Γιώργου Παπανδρέου στο 9. 
Ήτοι εάν ποντάρει κάποιος 100 ευρώ στον Ανδρουλάκη θα κερδίσει μόλις 4 ευρώ, ενώ αν ποντάρει το ίσιο ποσό (100 ευρώ) στον ΓΑΠ θα κερδίσει 800!  
Όπως πλέον γνωρίζουν οι περισσότεροι στις προχθεσινές εκλογές οι μπουκ έπεσαν απολύτως μέσα. Για να δούμε τι θα συμβεί αυτή την Κυριακή.    

@ Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. για να εκλέξει τον νέο γραμματέα του κόμματος αφού ως γνωστόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την εκλογή νέου γραμματέα από τώρα. Η επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. για τη θέση του γραμματέα είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και η Πειραιώς θέλει με την επιλογή αυτή να καταστήσει σαφές  πως φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι (τυπικές) υπογραφές στήριξης Μαρινάκη με πρώτο να υπογράφει τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Μπρατάκο για να ακολουθήσει ο  απερχόμενος γραμματέας της Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου. Ακόμα, υπογράφουν οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ., οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

@ Μια σειρά από Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και θα αποχωρήσουν στις αρχές του 2022 από τις θέσεις που κατέχουν.
Η πρώτη είναι η γενική γραμματέας Εγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία βάζει πλώρη για την Εύβοια. Ο δεύτερος θα είναι ο γενικός διευθυντής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Νίκος Κωστόπουλος, ο οποίος θα πολιτευθεί εκ νέου στον Βόρειο Τομέα της Αττικής.
Οι άλλοι Γενικοί γραμματείς που ακούγονται είναι ο Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μανώλης Λογοθέτης, στο Βόρειο Αιγαίο, ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και πρώην δήμαρχος Δάφνης Μιχάλης Σταυριανουδάκης στα  Νότια Προάστια και η Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου στις Κυκλάδες.
Βέβαια θεωρείται τέλος η κάθοδος στα Γρεβενά της  Αλεξάνδρας Σδούκου.

@ Πολύ απογοητευμένοι με τους... «Καραμανλικούς» εμφανίζονται παράγοντες της Κουμουνδούρου, καθώς ενώ περίμεναν βροχή «γαλάζιων» διαφοροποιήσεων. 
Ακόμη και ο Νικήτας Κακλαμάνης προσέχει τα λόγια του, προς απογοήτευση των εν Κουμουνδούρω θαυμαστών του...

@ Παρά τις διαψεύσεις και τη... σιωπή, η αποκάλυψη ότι το «τραπέζωμα» Πολάκη στον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη στην Ασή Γωνιά της Κρήτης παρέα με κτηνοτρόφους έγινε... εστία υπερμετάδοσης κορωνοϊού ισχύει απολύτως. Και αποτελεί άλλη μία επιτυχία του Χανιώτη πολιτικού στο να δικαιώσει όσους λένε ότι «φανταστείτε να διαχειριζόταν την πανδημία ο Πολάκης»...

@ Νέους δρόμους συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου ανοίγει το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, καθώς δημιουργεί ευκαιρίες για εξειδικευμένες συμφωνίες της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την EGas, οι οποίες θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας ως ενεργειακό hub για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, είχε εποικοδομητικές επαφές με την αιγυπτιακή κρατική εταιρεία φυσικού αερίου με αντικείμενο την προμήθεια αιγυπτιακού LNG. Οι συζητήσεις αυτές συμβαδίζουν με τη στρατηγική της ΔΕΠΑ Εμπορίας για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων εφοδιασμού, αλλά και την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι για το κλίμα. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...