Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Οι στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη, το κοινωνικό αποτύπωμα και η πολιτική κυριαρχία

Παρασκήνιο

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως στην πολιτική του διαδρομή δεν αφήνει τίποτα στον παράγοντα τύχη. Πάντα ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, λειτουργώντας με όρους μέλλοντος και χαράσσοντας τον οδικό χάρτη για τον επόμενο στόχο.

Μπορεί οι μεγάλες αναταράξεις λόγω της πανδημίας και μετέπειτα της ενεργειακής κρίσης να προκάλεσαν πρόσκαιρες αλλαγές στον κυβερνητικό σχεδιασμό του, ωστόσο εκείνος κατάφερε μέχρι σήμερα να προσαρμόσει τις πολιτικές του, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη στήριξη των πολιτών και κυρίως εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο χρόνος πλέον για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μετρά αντίστροφα και ο πρωθυπουργός προσαρμόζει τα επόμενα βήματα του σε ένα και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Μία ενδελεχής ματιά στον τρόπο που κινείται το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτει ανάμεσα σε άλλα, πως η κυβερνητική παράταξη επιχειρεί να αφήσει ένα ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, δημιουργώντας ένα ανθεκτικό ανάχωμα στην ακρίβεια που πλήττει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Βασική επιδίωξη του πρωθυπουργικού γραφείου σ΄αυτήν με τις μεγάλες προκλήσεις περίοδο είναι να αυξήσει τους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών και ταυτόχρονα να περιορίσει εκείνους της ανασφάλειας, μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων μέτρων που έχουν ως κοινό παρονομαστή την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Μπορεί οι διαρροές σχετικά με τη φετινή παρουσία του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να είναι ακόμη περιορισμένες, ωστόσο πολιτικοί αναλυτές βλέπουν τη φετινή άνοδο του στη συμπρωτεύουσα ως κομβικής σημασίας για να περιγράψει τον οδικό χάρτη μετάβασης της χώρας στην κανονικότητα και στη νέα εποχή.

Εκτός των άλλων, στο Μέγαρο Μαξίμου αναλύουν τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων και ρίχνουν το βάρος στη διείσδυση σε ειδικά κοινά και τους αναποφάσιστους, με στόχο να ενισχύσουν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και να βάλουν μια ισχυρή παρακαταθήκη για μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία, χωρίς την υποχρέωση στήριξης από διάφορους ανομοιογενείς πολιτικούς βαστάζους.

Η είδηση πως εντός του φθινοπώρου αναμένεται ένα συμπληρωματικός προϋπολογισμός φουντώνει τα σενάρια για περαιτέρω παροχές, αν και στα υψηλά κλιμάκια της Κυβέρνησης θέλουν να διατηρήσουν το κεκτημένο της απόλυτης δημοσιονομικής ανεξαρτησίας που έχει πετύχει η χώρα μετά από ένα δεκαετή δύσκολο κύκλο σε προγράμματα προσαρμογής και επιτροπεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τον Παπανδρέου θυμήθηκε ο Κασσελάκης - Πήγε στο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμ...

Κασσελάκης: Θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη ισότιμα

«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά τ...

Φόρτωση άρθρων...