Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Οι σχέσεις των νικητών στην Ιταλία με το Κρεμλίνο, το στοίχημα της καθημερινότητας, οι νέες «φωτοβολίδες» του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

- Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και αποτελεσματικότητα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι μήνες που έρχονται είναι κρίσιμοι, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ενεργειακής κρίσης, αλλά για τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος με φόντο τις εκλογές. Οι πολίτες εξακολουθούν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, αλλά οι παγίδες μέχρι τις κάλπες είναι πολλές, γι’ αυτό χρειάζεται, όπως τονίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, εγρήγορση και προσήλωση στο στόχο.                

- Τις σχέσεις των νικητών στις ιταλικές εκλογές με το Κρεμλίνο έχουν βάλει στο στόχαστρο πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι Βρυξέλλες. Σε μία εποχή που η Ευρώπη υποφέρει από τα παιχνίδια του κ. Πούτιν στην ενέργεια, η Ε.Ε στοχεύει στο να κρατήσει κοινή γραμμή απέναντι στο Ρώσο Πρόεδρο και τα σχέδια αναθεωρητισμού. Μπορεί μέλη της δεξιάς συμμαχίας στη Ρώμη να διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Μόσχα, ωστόσο τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς θα βρίσκονται στην Κυβέρνηση και θα κληθούν να υπερασπιστούν τα πραγματικά συμφέροντα της Ιταλίας.               

- Φωτιά έχουν πάρει τα εργοτάξια της γραμμής «4» του Μετρό και παρά τις αντιδράσεις σε κάποιες "δύσκολες" περιοχές, όπως στα Εξάρχεια, τα έργα προχωρούν βάση χρονοδιαγράμματος. Η Κυβέρνηση έχει δώσει έμφαση στα projects που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Όσο πετυχαίνει νίκες σ΄ αυτό το πεδίο, τόσο θα ανεβάζει τις μετοχές της ενόψει των εκλογών. Στο μεταξύ σε λίγες μέρες το μετρό φτάνει και επίσημα στον Πειραιά, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής χιλιάδων πολιτών.             

- Επιστροφή στο παρελθόν χαρακτηρίζουν έγκριτοι πολιτικοί αναλυτές το ενδεχόμενο νίκης του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Αν και οι μετρήσεις δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στην Κουμουνδούρου, εντούτοις οι πολίτες γίνονται καθημερινά μάρτυρες τοποθετήσεων και δηλώσεων του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που απάδουν από τις θέσεις μιας σύγχρονης και στοχευμένης πολιτικής που θα απαντά στις ανάγκες των πολιτών. Όπως το λαϊκίστικο «η ΔΕΗ θα επιστρέψει στο Δημόσιο», για το οποίο πραγματικά γελούν και οι πέτρες…                  

- Όσο η Ευρώπη αδυνατεί να ανταποκριθεί ολιστικά στις προσδοκίες των πολιτών και στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, τόσο τα περιθώρια για την ανάπτυξη λαϊκίστικων πολιτικών ρευμάτων θα αυξάνονται. Δεν πρέπει οι ιθύνοντες των Βρυξελλών με περίσσια ευκολία να ρίχνουν το ανάθεμα στους πολίτες στην Ιταλία, στην Σουηδία ή στην Ουγγαρία.

Το θέμα είναι βαθύτερο και σίγουρα πολιτικό και σχετίζεται πρωτίστως με την τεχνοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων. Αν θέλει να ισορροπήσει, η Ε.Ε πρέπει να γίνει πιο πολιτική και να αντιμετωπίσει τη συζήτηση για το μέλλον της, βάζοντας τον άνθρωπο στο κέντρο των επιλογών της.       

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...