Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οικονόμου: Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025

Πολιτική

Στη Σκωτία μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από πρόσκληση του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου.

Ο Πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς.

Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. Για το θέμα αυτό ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Μαρτίου 2021.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στο σχέδιο και τις ενέργειες για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του κτήματος Τατοϊου.

Όπως ανέφερε τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι προϋπολογισμού 75 εκατομμύρια ευρώ και θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως 31 Δεκεμβρίου 2025.

«Το θέμα των χρήσεων των κτηρίων που αποτελούσε πεδίο αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, λύθηκε με απόλυτη συναίνεση», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Επιτακτική ανάγκη η ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση»

«Πρόκειται για μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη και τη Γαλλία και τη Δημοκρατία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι εκλογές ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους και τις κρίσεις ετών, με κορύφωμα την ακρίβεια που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα έζησε την προηγουμένη δεκαετία, ως αποτέλεσμα των μνημονίων, το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπή οφθαλμού να προκαλέσουν πολιτική κρίση και να εκτρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες. Επειδή έχουμε εμπειρία και τελικά καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα, έχουμε βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις. Προσδοκούμε επίσης το επόμενο διάστημα την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Γαλλία, μετά και την επανεκλογή του προέδρου Μακρόν», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έπειτα ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού στις 16 Μαΐου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την επικείμενη συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και ΗΠΑ. 

Οι επαφές του πρωθυπουργού αλλά και η πρόσκληση του από τον Αμερικανό πρόεδρο σηματοδοτούν το αυξημένο κύρος και τον ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατατέθηκαν 62.500 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες για την επιδότηση καυσίμων

Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το επίδομα καυσίμων των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, κατατέθηκαν 62.500 αιτήματα, ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρων των πολιτών να συμπεριληφθούν τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Φόρτωση άρθρων...