Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που θα συνοδεύεται από σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο στην επίσκεψή του το Σάββατο το πρωί στη Β. Εύβοια, - έχει ζητήσει από τους υπουργούς που εμπλέκονται στο σχέδιο της ανασυγκρότησης της, για την οποία επιδεικνύει από την αρχή προσωπικό ενδιαφέρον - να του αποστείλουν έναν απολογισμό όσον αφορά τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα τους.

Υπομνήματα των υπουργών στο γραφείο του πρωθυπουργού

Το γραφείο του πρωθυπουργού, έχει ζητήσει -μέχρι αύριο το αργότερο - στα σχετικά υπομνήματα, να αποτυπωθούν συγκεκριμένες λύσεις που έχουν δοθεί για τα προβλήματα των κάτοικων των περιοχών που επλήγησαν στη Β. Εύβοια.

Ο σημαντικός ρόλος του Χρήστου Τριαντόπουλου

Κυρίαρχο ρόλο στην παρουσίαση αυτή θα έχει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρ. Τριαντόπουλος, ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις είπε ότι «το κυβερνητικό κλιμάκιο -στο οποίο συμμετείχαν οι υφυπουργοί Γιωργος Αμυρας και Σίμος Κεδίκογλου -παρουσίασε στους φορείς του τεχνικού και οικονομικού επιμελητηρίου την μέχρι στιγμής υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, αλλά και μελλοντικών που θα γίνουν ώστε να στηριχθεί η οικονομία της περιοχής που επλήγη.»

Ο πρωτεύων ρόλος του Άκη Σκέρτσου

Αξίζει να επισημανθεί επίσης ο πρωτεύων ρόλος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, -που με την μεγάλη εμπειρία του λόγω της συμμετοχής σε σημαντικά ποικίλα κυβερνητικά projects - συντονίζει τις σχετικές ενέργειες των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Ανακοινώσεις πρωτοποριακών έργων από τον Σταύρο Μπένο

θα πρέπει, όμως, να αναμένεται η ανακοίνωση πρωτοποριακών αποφάσεων - έργων για το μέλλον της περιοχής από τον Επικεφαλής του σχεδίου της Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας Σταύρο Μπένο, ο οποίος μαζί με τον Χρ. Τριαντόπουλο, λόγω των συχνών επισκέψεων στην Εύβοια, μπορούν τιμής ένεκεν να πολιτογραφηθούν Δημότες Ευβοίας.

Το προσωπικό στοίχημα

Το βέβαιο είναι, ότι ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει ως προσωπικό του στοίχημα την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας.

Πιλότος και για άλλες περιοχές της Ελλάδος

Ανασυγκρότηση που θεωρείται ως πιλότος δράσεων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας -των συγκεκριμένων εξελιγμένων σχεδίων, όπως ΚΕΠ κ.α,- που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο εφαρμογής σε περιοχές που επλήγησαν ή θα πληγούν στο μέλλον από φυσικές καταστροφές, λόγω του παγκόσμιου προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Η κομβική επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - αρχής γενομένης, στις 8.30 το πρωί από την περιοχή Στροφυλιά στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και εν συνεχεία στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού - όπου θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των έργων.

Πηγή: 90fm.gr