Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ «Ελλάδα 2030»

Παρασκήνιο
Tags: ΟΝΝΕΔ

Με τις ομιλίες των Συνέδρων στις θεματικές  ενότητες «Σχολείο και Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα του 2030», «Πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση: Το κλειδί για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση» ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, ενώ με την θεματική ενότητα με τίτλο «48 Χρόνια στην πρωτοπορία: από την αφετηρία ως την ΟΝΝΕΔ του 2030» ξεκίνησαν οι εργασίες της τρίτης και τελευταίας ημέρας του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Η ενότητα αυτή αποτελεί ιστορική αναδρομή στην πορεία και την προσφορά της οργάνωσης με το βλέμμα στην Ελλάδα του 2030. Τοποθετήσεις πραγματοποίησαν και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Οικονόμου και Κώστας Δέρβος.

οννεδ10

Στην αφετηρία της τρίτης ημέρας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την προστασία των δασών, όπου εθελοντές δασοπυροσβέστες από Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού έκαναν σεμινάρια σε συνέδρους και παρατηρητές, ενημερώνοντάς τους για τα μέτρα που μπορούν να λάβουν για την προστασία των δασικών εκτάσεων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Χαιρετισμό απεύθυναν η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο βουλευτής της Α’ Πειραιά Γιάννης Μελάς, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Κωνσταντίνος Κυρανάκης, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Με το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου αναγνώστηκε το κείμενο με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

οννεδ11

Παράλληλα ξεκίνησε η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των μελών της Κεντρική Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, αλλά και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου, το παρών έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο ΓΓ του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, οι βουλευτές Βασίλης Σπανάκης, Έλενα Ράπτη, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Ανδρέας Κατσανιώτης, Γιάννης Καλλιάνος, Ιωάννης Παππάς, ο Βουλευτής και Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ Βασίλης Φεύγας, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ  Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία  Κώστας Λολίτσας, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ Άκης Μπάφας, οι πρώην πρόεδροι ΟΝΝΕΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος και Γιώργος Βουλγαράκης, η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγγίρη και ο πολιτευτής της Β’ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος.  

οννεδ22

Γιάννης Κουλιζάκος (πρ. πρόεδρος ΟΝΝΕΔ): «Η νεολαία είχε μια τεράστια συμμετοχή αυτά τα 48 χρόνια στην προσπάθεια της παράταξης. Ήταν η ραχοκοκαλιά της, η συνείδησή της».

Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος ΝΔ & Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων):   «Σήμερα, η ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ είναι αναμνήσεις με έντονο συναισθηματικό φορτίο, ήταν ικανοποίηση για το ότι τα καταφέραμε να αλλάξουμε την ισορροπία των πραγμάτων ήταν σίγουρα το πιο έντονο φορτισμένο συναισθηματικά κομμάτι της ζωής μας.   Η νεολαία είναι ιδέες, δεν είναι καρέκλες, δεν είναι διορισμοί, δεν είναι πολιτικός κυνισμός. Η ΟΝΝΕΔ είναι πολιτική νεολαία με σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες. Η νεολαία είναι καθαρή ματιά, δεν είναι συναλλαγές, δεν είναι μικρομέγαλες τακτικές. Η νεολαία είναι φλόγα στη καρδιά.  [...] Αλίμονο στα κόμματα που σβήνουν τη φλόγα της νεολαίας».

οικονομου

Γιάννης Οικονόμου (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος): «Η θέση του ΟΝΝΕΔίτη είναι στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, εκεί που χτυπάει ο παλμός της νεολαίας, στον πολιτισμό. Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ είναι το μετερίζι που παιδιά από διαφορετικές αφετηρίες έγιναν ένα και υπηρέτησαν αρχές και αξίας αναλλοίωτες στον χρόνο».

Δημήτρης Μαραβέλιας: «Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ  είναι ένα πολιτικό εργαστήρι όπου γεννιούνται ιδέες που θα αγγίξουν μεγάλη μάζα της ελληνικής νεολαίας».

Κώστας Δέρβος  (πρόεδρος ΙΝΕΔΙΒΙΜ): «Είστε όλοι εσείς που δίνετε καθημερινές μάχες μέσα στο πανεπιστήμιο, μάχες για την κοινή λογική. Είστε η ασπίδα της παράταξης, αλλά και το δόρυ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για επίθεση Φλώρου: Αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γ...

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...