Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

On Target : Η πανδημία, οι κάλπες του ΚΙΝΑΛ και το… παράπονο του Τζανακόπουλου

@ Ξεκινάμε και σήμερα από το «πράσινο» μέτωπο, αφού αντικειμενικά παρουσιάζει και το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Εκεί λοιπόν εκτός του ότι χθες ομονόησαν άπαντες στις  επιλογές Σκανδαλίδη – Κεγκέρογλου - Κατρίνη, υπάρχει μια υφέρπουσα ανησυχία για το υγειονομικό κλίμα στις αρχές Δεκέμβρη οπότε και θα στηθούν οι «πράσινες» κάλπες. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει εάν η έξαρση του κορωνοιού κορυφωθεί; Ποιος άραγε θα αναλάβει την ευθύνη για να συνωστισθούν στις ουρές και στις κάλπες, άνθρωποι ως επί τω πλείστον μεγαλύτερης ηλικίας; Ήδη όπως μάθαμε εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των εκλογικών τμημάτων – και λόγω της αναμενόμενης μεγάλης συμμετοχής. Θα μπορέσει όμως σε αυτήν την περίπτωση η εταιρεία που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη των εκλογών να διαχειριστεί περισσότερα εκλογικά τμήματα; 
Πάντως μέχρι στιγμής, επειδή το ρωτήσαμε, η εταιρεία που θα υποστηρίξει τεχνικά την διαδικασία έχει διαβεβαιώσει άπαντες στο ΠΑΣΟΚ πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ψηφοφορία. Με τα σημερινά πάντα δεδομένα.

@ Σε ότι έχει να κάνει με τους υποψηφίους, αυτό που συζητήθηκε ήταν η χθεσινή δια ζώσης παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, στα ραδιοφωνικά στούντιο του Ομίλου Αλαφούζου στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, για μια ώρα σχεδόν. Εκεί όπου για πρώτη φορά ο ΓΑΠ, χαρακτήρισε «συντηρητικό και δεξιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στενοχωρώντας όπως μάθαμε επιφανές στέλεχος της νεοσύστατης επικοινωνιακής του ομάδας, που τάσσεται αναφανδόν υπέρ του «προοδευτικού μετώπου» με τον Τσίπρα. 

@ Και μιας και μιλάμε για συνεντεύξεις, πολιτικό γεγονός της εβδομάδας αναμένεται να είναι η αυριανή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Mega, στην πρώτη του παρουσία στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Απέναντι στον πρωθυπουργό θα βρίσκεται η Ράνια Τζίμα, ενώ ερωτήσεις θα υποβάλει και ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου Γιάννης Πρετεντέρης. 
Η βραδιά θα είναι ενδιαφέρουσα δημοσιογραφικά, αφού η συζήτηση αναμένεται να είναι αρκετά "θερμή" και... ζωντανή.       

@ Παρά την φαινομενικά εσωκομματική νηνεμία στην γαλάζια παράταξη, τα εκλογικά σενάρια που επανέρχονται με αφορμή τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και την στασιμότητα που συνεχίζει να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν θέση σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ. Τρεις εξ αυτών, που εκλέγονται σε διαφορετικές περιφέρειες της Αττικής κρεμόταν από τα χείλη διευθυντή μεγάλης εφημερίδας το Σάββατο στο Κολωνάκι. Και όπως μάθαμε ο γνωστός δημοσιογράφος, παρότι επανέλαβε αρκετές φορές πως «δεν ταιριάζουν στον Μητσοτάκη εκλογικοί αιφνιδιασμοί», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέχρι το φθινόπωρο του 2022 να στηθούν κάλπες, λόγω της δημοσκοπικής καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

@Και για να μην ξεχνιόμαστε τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί το πιο… ήρεμο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι και ο Γραμματέας έχει «κλειδώσει», ο οποίος δεν είναι άλλος από τον σημερινό Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.
Η επιλογή Μαρινάκη φέρει προσωπικά την «σφραγίδα» του Γρηγόρη Δημητριάδη, του αντικειμενικά πιο ισχυρού παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας, σε Κυβέρνηση και κόμμα.

@Έχουν φάει τα… λυσσακά τους διάφοροι γαλάζιοι υποπαράγοντες της Ά Αθηνών από την τεράστια δυναμική που καταγράφει ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην συγκεκριμένη περιφέρεια και στην οποία και θα πολιτευθεί όποτε γίνουν εκλογές.
Ο Πιερρακάκης θα εκλεγεί και πρώτος και με διαφορά – η δημοφιλία του είναι ανίκητη- κάτι που οφείλουν να… χωνέψουν προκαταβολικά όλοι ο ανθυποψήφιοι του της Ά Αθηνών.
Και να σταματήσουν τις μικροπολιτικές… κατινιές.       

@ O κακός χαμός γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του Τσίπρα για διακομματική Επιτροπή που θα αναλάβει την διαχείριση της πανδημίας. Αν και όπως μάθαμε ο πραγματικός λόγος των αντιδράσεων δεν είναι η ίδια η Επιτροπή, αλλά η εκτόξευση στο εσωκομματικό χρηματιστήριο των «μετοχών» του καθηγητή και πρώην μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γρηγόρη Γεροτζιάφα. Ο Τσίπρας πλέον συνομιλεί καθημερινά μόνο μαζί του, έχει «γειώσει» κανονικά τον Πολάκη – που δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό – ενώ παραμέρισε μέχρι και τον αρμόδιο Τομεάρχη Ξανθό, έναν από τους ελάχιστους σοβαρούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Πόσο… αγαπημένη οικογένεια είναι τελικά όλοι αυτοί, εκεί στην Κουμουνδούρου.

@ Kαι άντε μετά, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αλληλουπονόμευσης, ο κακομοίρης ο Τζανακόπουλος να καταφέρει να στήσει κάποια αξιοπρεπή κομματική εκδήλωση. 
Ανακοινώνεται που λέτε μια κομματική μάζωξη και αρχίζει τα τηλέφωνα ο Τζανακόπουλος, καλώντας βουλευτές, πολιτευτές και ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ «παράγοντες» και τρώει συνεχώς… πόρτα. Ο ένας έχει δουλειά, ο άλλος δεν προλαβαίνει και ο τρίτος είναι μακριά. 
Και στην ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ εκδήλωση είναι τελικά τρεις και ο κούκος. Κανονικό δράμα.  
Προφανώς οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έχουν αντιληφθεί (ακόμη) πόσο κοντά είναι οι εκλογές και συνεχίζουν να λειτουργούν πέραν του δεόντος… χαλαρά.
Εκτός και εάν απλώς, βαριούνται…. 

@ Ιδιαιτέρως ανήσυχοι εμφανίζονται υψηλόβαθμοι παράγοντες του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, από τις συνεχείς δικαστικές ενστάσεις και προσφυγές όσων κατασκευαστών χάνουν έναν διαγωνισμό. Και το κακό είναι πως με τους γνωστούς ρυθμούς… χελώνας που κινείται η Ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχει εμφανής κίνδυνος ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΛΑ τα μεγάλα έργα και να χαθούν και αρκετά εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών επιδοτήσεων. Η Κυβέρνηση οφείλει να δει πολύ σοβαρά το θέμα.

@ Μόνιμος κάτοικος Ελλάδος θα γίνει ο Τζέφρι Πάιατ, αφού έχει αποφασίσει να παραμείνει στην χώρα μας και μετά την λήξη της θητείας του στις αρχές του 2022. Ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης, ένας διπλωμάτης που η θητεία του συνέβαλε όσο ελάχιστοι προκάτοχοι του στην ενίσχυση τις ελληνοαμερκανικών σχέσεων, δηλώνει ερωτευμένος με την Ελλάδα και βρίσκετε ήδη σε αναζήτηση μόνιμης κατοικίας στην Αθήνα.               
                                       
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Φόρτωση άρθρων...