Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

On Target: O κίνδυνος για τις κάλπες στο ΚΙΝΑΛ, η απαράδεκτη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και οι… άχρηστοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΚΙΝΑΛ αλλά και στα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών, αφού η αρνητική εξέλιξη με την πανδημία κινδυνεύει να «τινάξει» στον αέρα τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι προφανές πως παρά την απόφαση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε lockdown, εφόσον κλιμακωθούν τα κρούσματα – χθες ξεπεράσαμε τα 8000 – τα περιοριστικά μέτρα θα φαντάζουν μονόδρομος.
Σε αυτό λοιπόν το πολύ αρνητικό ενδεχόμενο, εξυπακούεται πως οι εκλογές υποχρεωτικά ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ. 
Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που τελικά ΔΕΝ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ, κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με σιγουριά να απαντήσει ποια θα είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν για την ημέρα των εκλογών. Αν δηλαδή θα μπορούν να ψηφίσουν ΜΟΝΟ οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες ή θα συμμετάσχουν στην διαδικασία και όσοι έχουν κάνει rapid test.  Και ως γνωστόν το ποσοστό της συμμετοχής των φίλων και των μελών του ΠΑΣΟΚ θα κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα. 

@ Το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή στο Α΄ Νεκροταφείο. Για την ίδια μέρα έχουν προγραμματισθεί και τα αποκαλυπτήρια της ανασκευασμένης πρόσοψης αλλά και της εισόδου της Χαριλάου Τρικούπη, που αποτελούσε επιθυμία της εκλιπούσας προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και είχε αποφασισθεί κατά την περίοδο της θητείας της.

@ Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος προχθές ο Τσίπρας στην Βουλή. Αφού επικοινωνιακά, αυτό που έμεινε από την συζήτηση για την ακρίβεια, ήταν τελικά τα μέτρα ανακούφισης για χιλιάδες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και μικροσυνταξιούχους, που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης.
Ενώ και σε επίπεδο προσωπικής, κοινοβουλευτικής, αντιπαράθεσης ο πρωθυπουργός επικράτησε κατά κράτος του Τσίπρα.  Που συν τοις άλλοις εμφανίστηκε και απολύτως ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΣ από την ρελάνς παροχών Μητσοτάκη.

@ Οι παροχές Μητσοτάκη όμως προκάλεσαν και νέο κύκλο συζητήσεων στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών. Αφού παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως οι «εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» ουδείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά πως οι εκλογές τελικά θα διεξαχθούν το 2013.    

@ «Βράζουν» στο Μαξίμου από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που δηλώνει (ετεροχρονισμένα) αδυναμία να ελέγξει για covid όσους εισέρχονται στους ναούς και τις εκκλησίες.  Με μια παντελώς ΑΣΤΕΙΑ επιχειρηματολογία («δεν διαθέτουμε προσωπικό ελέγχου» κλπ) η Ιερά Σύνοδος αποδεικνύει πως συνεχίζει να λειτουργεί ως ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αποφάσεις της οργανωμένης Πολιτείας και κάθε μορφής υγειονομικού πρωτοκόλλου.  Μετά από αυτή την συνεχιζόμενα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στάση της Εκκλησίας η Κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει και τον… χαλαρό τρόπο που την αντιμετωπίζει.    
 

@ Συνεχίζεται η μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία του Αλέξη Χαρίτση να «σηκώσει» την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης. Αυτή λοιπόν η μουρμούρα έφερε στο προσκήνιο μία παλιά συζήτηση, που όμως φουντώνει ολοένα και περισσότερο μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑίων: πόσοι «σκιώδεις» υπουργοί, δηλαδή τομεάρχες, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάρει τοις μετρητοίς τον χαρακτηρισμό «σκιώδεις» και παραμένουν στη... σκιά: δηλαδή, περιορίζονται σε μερικές δηλώσεις και παρεμβάσεις και αρνούνται ή αποφεύγουν να μπουν καθημερινά στη «φωτιά» της μάχης σε τηλεπαράθυρα, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Τα εσωκομματικά «σκάγια» δεν παίρνουν μόνο τον Αλέξη Χαρίτση, αλλά επεκτείνονται στην τομεάρχη Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό και δύο-τρία ακόμη κορυφαία στελέχη, που κατηγορούνται από συντρόφους τους ότι «παραβολεύτηκαν στις θέσεις της αντιπολίτευσης». 

@ Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στη χώρα, η Noval Property «χτυπάει» την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ετοιμάζεται για ομολογιακή έκδοση, ύψους 125 εκατ. ευρώ. 
Η ομολογιακή έκδοση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, μέσα στο επόμενο 10ήμερο και θα είναι της τάξεως  των 125 εκατ. ευρώ. Η Noval είναι θυγατρική της Βιοχάλκο, επενδυτικός βραχίονας του ομίλου στον τομέα ακινήτων-real estate, ενώ η εισαγωγή της στο ΧΑ θα αποφέρει σημαντικά κέρδη και υπεραξίες στην εισηγμένη μητρική εταιρεία.
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων στην Ελλάδα, μετά την Prodea. Εχει ενεργητικό 432 εκατ. ευρώ και κατέχει 45 μεγάλα ακίνητα, με 453.000 τ.μ. δομημένης επιφάνειας. Φέτος ολοκλήρωσε την κατασκευή του κτιρίου γραφείων The Orbit στην Αθήνα και την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West, όπου προστέθηκαν 20.000 τετραγωνικά μέτρα μισθωμένου εμπορικού χώρου, ανεβάζοντας την συνολική μισθώσιμη επιφάνεια σε 62.050 τ.μ. Η επένδυση ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ και είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κλάδο μέχρι σήμερα. Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας Noval Property, έγινε σε έκταση 83,5 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τις προγενέστερες εγκαταστάσεις του River West, το megastore της ΙΚΕΑ και πλέον το River West Οpen, όπου εγκαταστάθηκαν μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, καταστήματα εστίασης  και  ψυχαγωγίας
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...