Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Οn Target: Οι μηνυτήριες αναφορές που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δεύτερες σκέψεις του Καστανίδη και οι κινήσεις απελπισίας του Ιβάν

Σανίδα σωτηρίας στο «σκληρό ροκ» αναζητά ο Τσίπρας. Καμιά κίνηση δεν του βγαίνει, καμιά παρέμβαση του δεν δημιουργεί ατζέντα, είναι και ισχυρή η πίεση που δέχεται πλέον από το Κίνημα Αλλαγής, οπότε οι υψηλοί τόνοι (έως κραυγές) συνιστούν πλέον μονόδρομο για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη όπως μάθαμε, εκτός από την πρόταση μομφής που σύντομα θα καταθέσει κατά της Κυβέρνησης, η Κουμουνδούρου θα προχωρήσει σε μπαράζ μηνυτήριων αναφορών κατά κυβερνητικών αξιωματούχων που δεν καλύπτονται από την βουλευτική ασυλία σε σχέση με προμήθειες και αναθέσεις που αποφάσισε η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας. Κάτι που προανήγγειλε και χθες στην Βουλή.  
Βέβαια από την άλλη ο Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να μην του κάνει την χάρη και θα αρνηθεί την… πρόσκληση στην λασπομαχία που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

@ Μη αναμενόμενη κίνηση (από τους αντιπάλους του) ήταν η χθεσινή δημοσιοποίηση από τον Λοβέρδο λίστας με 100 Πανεπιστημιακούς εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του. 
Και όπως μαθαίνουμε βρίσκεται στα σκαριά ακόμη μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ανακοίνωση στήριξης, που εφόσον τελικά επιβεβαιωθεί, θα γύρει την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στενοί του συνεργάτες.  

@ Σε κλοιό ΑΣΦΥΚΤΙΚΩΝ πιέσεων από το Παπανδρεικό στρατόπεδο, βρίσκετε όπως μάθαμε ο Χάρης Καστανίδης έτσι ώστε να αποσύρει την υποψηφιότητα του πριν από την 5η Δεκεμβρίου. Προφανώς και τα ποσοστά του συνόλου των δημοσκοπήσεων, έχουν θορυβήσει το περιβάλλον του ΓΑΠ, παρότι θεωρούν ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ θα είναι στον δεύτερο γύρο, πιθανώς και πρώτος. 
Πάντως και ο Καστανίδης, σε αντίθεση με τον Γερουλάνο που εμφανίζεται ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ σε ότι έχει να κάνει με την απόσυρση της υποψηφιότητας του, ακούγεται πως πλέον κάνει δεύτερες σκέψεις…

@ Ως «επικοινωνιακά ενδιαφέρουσα και πολιτικά πρωτότυπη» χαρακτήρισε την προεκλογική καμπάνια του Παύλου Χρηστίδη, γνωστός επικοινωνιολόγος. Αφού ο στενός συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης, ακολουθεί μια στρατηγική άμεσης επικοινωνίας  με τους ψηφοφόρους του, αξιοποιώντας παράλληλα στο έπακρο και τα social media που είναι και το δυνατό του χαρτί. Κατά πολλούς ο Παύλος Χρηστίδης και οι ψήφοι που τελικά θα συγκεντρώσει θα είναι η μεγάλη έκπληξη της πρώτης Κυριακής των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.     

@ Απόλυτη και χωρίς κανέναν αστερίσκο είναι η στήριξη που παρέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ειδικά μάλιστα όταν έχει στοχοποιηθεί με τόσο μεγάλη λύσσα από την Αντιπολίτευση αλλά και τα γνωστά συμφέροντα που λυμαίνονται διαχρονικά τον χώρο της Παιδείας. Όπως μάλιστα μάθαμε ο πρωθυπουργός έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την Τηλεκπαίδευση, κατά της Κεραμέως, αφού θεωρεί πως υιοθέτησε άκριτα, τις έωλες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. 

@ Πολλά είναι τα πρόσωπα που κατά καιρούς έχουνε «μετρήσει» στην Νέα Δημοκρατία σε ότι έχει να κάνει με την πιθανή συμμετοχή τους στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ανάμεσα τους υπάρχουν και περιπτώσεις που ξεχωρίζουν, όπως αυτές των δύο ιατρών που εμπλέκονται άμεσα με την υπόθεση της διαχείρισης της πανδημίας. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο που βρέθηκε μια «ανάσα» από την τοποθέτηση του ως επικεφαλής στον ΕΟΔΥ. Και τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων δείχνουν, πως και οι δύο καθηγητές διαθέτουν υψηλή δημοφιλία, αλλά και αρκετές αρνητικές γνώμες - ειδικά ο Βασιλακόπουλος.  Που όμως δεν προέρχονται από το «γαλάζιο» κομματικό ακροατήριο.  

@ Επιστρέφοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο… ανταποκριτής μας επί της πλατείας Κουμουνδούρου μας ενημέρωσε πως θέμα ημερών είναι να ανακοινωθεί η κομματική αναβάθμιση της Ρένας Δούρου. Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει αποφασίσει να της αναθέσει συγκεκριμένο κομματικό πόστο διασφαλίζοντας ότι η ίδια όχι μόνο δε θα «καεί», αλλά θα βρεθεί στην επόμενη Βουλή. 

@ Ως ύστατη κίνηση απελπισίας από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη ερμηνεύεται η τοποθέτηση του Γιάννη Λάτσιου ως Προέδρου της τηλεοπτικής εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. 
Όχι μόνο γιατί ένας… κούκος  δεν φέρνει ποτέ την Άνοιξη, αλλά κυρίως γιατί ο ιδιοκτήτης του δείχνει αποφασισμένος πια, να μην ρίξει ούτε ένα… ρούβλι παραπάνω στην «μαύρη τρύπα» του OPEN που «κονταροχτυπιέται» στις τηλεθεάσεις με την ΕΡΤ3.
Παράλληλα και παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, ο Ιβάν έχει αποφασίσει να απεγκλωβιστεί πλήρως από τον βραχνά των ζημιογόνων ΜΜΕ που αμέσως ή εμμέσως έχει στην κατοχή του, και για μια πενταετία του έχουν «ρουφήξει» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...