Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κερδισμένος ο Μητσοτάκης από την απόφαση για υποχρεωτικότητα, ποιοι «λοκάρανε» τον Σκέρτσο και ποιος εμφανίζεται ως νέος μέτοχος του ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΥ ieidiseis 

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μαξίμου, αφού η εικόνα που έχουν μετά την αιφνιδιαστική απόφαση για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των σκεπτόμενων πολιτών, σε όλο το πολιτικό φάσμα Αυτό είναι και τo feedback που έλαβαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού από διαφορετικά “target group” που αξιολόγησαν αυτήν την ΣΚΛΗΡΗ αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΑ απόφαση του Μητσοτάκη.
Και επειδή το θέμα της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  τίθεται πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο - δείτε τι συμβαίνει σε Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και οσονούπω στην Γερμανία – ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος που ήταν από τους πρώτους ηγέτες στην Ευρώπη που προχώρησε σε μια τόσο, πολιτικά, δύσκολη απόφαση.

@ Μετά την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε από τους παρακρατικούς του Ρουβίκωνα  η οικία του Άκη Σκέρτσου (που δεν διαθέτει αστυνομική φρουρά)  , ήρθε η ώρα των ΣΥΡΙΖΑΙΚΩΝ Μέσων Ενημέρωσης αλλά και γνωστών Ακροδεξιών εντύπων - συνοδοιπόρων της Κουμουνδούρου να «λοκάρουν» τον υπουργό Επικρατείας. 
Αφού του χρεώνουν την πατρότητα της απόφασης της υποχρεωτικότητας, η οποία συζητείται μάλιστα να επεκταθεί και περαιτέρω εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. 
Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει μεγαλύτερος ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ για τον Σκέρτσο, να του την «πέφτουν», συντονισμένα, όλα αυτά τα «μπουμπούκια» μαζί.

@ Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με… διαχρονική «αλλεργία» στο ΠΑΣΟΚ  από τα «πέτρινα χρόνια» του 3%, σκέφτεται σοβαρά να κάνει δήλωση που θα τινάζει στον αέρα το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαριλάου Τρικούπη. Βεβαίως, έχει ακόμη αμφιβολίες για το πόσο «ισχυρή» μπορεί να είναι η αντίδραση Τσίπρα, καθώς δεν είναι όλοι Πολάκηδες να λένε αζημίως ό,τι θέλουν…

@ Να «ψήσει» έναν εκ των… «δημογερόντων» της Κουμουνδούρου να ανακοινώσει ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος προσπαθεί, το τελευταίο δεκαήμερο ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να στείλει μήνυμα ανανέωσης. Ωστόσο, ο περί ου ο λόγος μία λέει «ναι», μία «θα δούμε» και μία το… ξανασκέφτεται. 

@ Στοίβα έχουν γίνει τα αιτήματα στο Μέγαρο Μαξίμου, από «γαλάζιους» βουλευτές που επιθυμούν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, δεν προλαβαίνει να δει σχεδόν κανέναν και οι… μουρμούρες έως και τα παράπονα προς τους συνεργάτες του πολλαπλασιάζονται. Την κατάσταση φαίνεται πως αποφασίστηκε να την εξομαλύνει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα αναλάβει έναν άτυπο ρόλο «ενδιάμεσου» μεταξύ των… ζητημάτων που «καίνε» τους  βουλευτές και τον πρωθυπουργό.       

@ Ελαφρά μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας, αλλά αύξηση του τζίρου πέτυχε στο εννιάμηνο η ΔΕΗ, καθώς τα μεγέθη επηρεάστηκαν και από τις αρνητικές εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων  (EBITDA) σε επαναλαμβανόμενη βάση διαμορφώθηκαν σε 626,5 εκατ. ευρώ, έναντι 696 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης διαμορφώθηκε στα 3,698 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η αναστάτωση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήταν φυσικό, είχε επιπτώσεις στα αποτελέσματα, καθώς η ΔΕΗ εμφάνισε ζημιές 85 εκατ. ευρώ προ φόρων, έναντι κερδών 46,4 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η ΔΕΗ παρουσιάζει ανθεκτικότητα λόγω του προγράμματος εξυγίανσης που υλοποιεί η επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι στο γ΄ τρίμηνο, το ενεργειακό κόστος αυξήθηκε κατά 167%. Σημειώνεται ότι τη φετινή χρονιά έχει σημειωθεί ιστορικό υψηλό στις τιμές χονδρεμπορικής, ενώ πέρυσι οι τιμές ήταν εξαιρετικά χαμηλές. 

@ Με δωρεά ύψους 180.000 ευρώ, η «Ελληνικός Χρυσός» υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακαίνισης των σχολικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη, στη Βορειοανατολική Χαλκιδική. Η εταιρεία ανακοίνωσε την ανακαίνιση 7 σχολικών κτιρίων με ποσό 137.000 ευρώ, ενώ θα διαθέσει επιπλέον 42.000 ευρώ προκειμένου να εγκατασταθούν σε 38 σχολεία του Δήμου, συστήματα φίλτρανσης νερού, σύμφωνα με το οποίο θα εγκατασταθούν και στα 38 σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη, σχετικές μονάδες φίλτρανσης του πόσιμου νερού για όλους τους μαθητές.

@ Όσο… large ήταν η πρόταση καταβολής 28 μισθών(!) για εθελουσία στην «Αυγή», άλλο τόσο… υπεράνω (χρημάτων) ήταν η απάντηση των εργαζομένων στην εφημερίδα. 
Έτσι μετά από πολύωρη και μαζική γενική συνέλευση  οι δημοσιογράφοι ομόφωνα απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας ενώ παράλληλα ζητήθηκε να δοθεί γραπτή δεσμευτική θέση για την πληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων από προηγούμενα έτη. Αυτός πάντως που συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες, είναι πως η απόφαση για την εθελουσία δεν είχε να κάνει μόνο με χρηματοοικονομικά κριτήρια, αλλά και με την επιθυμία  του περιβάλλοντος Τσίπρα, να πετάξει εκτός «μαγαζιού» δημοσιογράφους που δεν εμπιστεύεται ο στενός πυρήνα τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.    

@ Νέος διευθυντής στο site (ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ απόχρωσης)  ieidiseis στο οποίο βασικός διαχειριστής εμφανίζεται να είναι ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής, ανακοινώθηκε πως τοποθετήθηκε ο Θανάσης Τσεκούρας. Η «είδηση» όμως που σας αποκαλύπτει σήμερα ο lykavitos.gr είναι πως ο Τσεκούρας εκτός από διευθυντής, εμφανίζεται πλέον και ως ΜΕΤΟΧΟΣ της ιστοσελίδας αφού φέρεται να εξαγόρασε ένα 20%-25% .
Πάντα τα deal που έχουν να κάνουν με τα ΜΜΕ στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουν κάτι σε «αυτός, αυτοί και τα… μυστήρια».              
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Την Πέμπτη τα σπουδαία στην Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, γιατί ανησυχούν οι βουλευτές της ΝΔ και πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η ασυλία της Ευρωβουλής για τον Κασσελάκη

Η πρώτη μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, δεν έβγαλε και κάποιες σημαντικές πολιτικές ειδήσεις. Η χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία παράπεμπε σε μ...

Η ψήφος εμπιστοσύνης και η αποσταθεροποίηση, γιατί ο Κασσελάκης κέρδισε με το σπαθί του Όσκαρ Γελοιότητας και μια πολιτική ανάσα για τον Ανδρουλάκη

Το δημοσίευμα του «Βήματος» που έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στο προαύλιο του Μαξίμου το απόγευμα του Σαββάτου και η οργισμένη αντίδραση της Κυβέρνησης σε μια δημοσιογραφική αποκάλυψ...

Το Μαξίμου επιστρατεύει και τον Τζιτζικώστα για την μάχη του Βορρά, όταν ο Βελόπουλος παρακάλαγε τον Σαμαρά να τον χρίσει ευρωβουλευτή και ο «φίλος» της διαπλοκής Κασσελάκης

Η κατάσταση με το παραδοσιακό συντηρητικό κοινό στη Βόρεια Ελλάδα έχει προκαλέσει συναγερμό το Μαξίμου, που αναζητεί λύσεις. Έτσι λοιπόν προ ημερών δυο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχ...

Φόρτωση άρθρων...