Κυριακή
05 Μαΐου 2024

On Target: Τι περιλαμβάνει το «Plan Β» για την πανδημία, τι δείχνουν τα νέα γκάλοπ για το ΚΙΝΑΛ, τι ψάχνει ο Νίκος Σταθόπουλος στα ΜΜΕ

@Bαρύ ήταν το κλίμα στην χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Εντάξει δεν… πλακώθηκαν και στο ξύλο, αλλά και οι δύο πλευρές εμφανίζονται απελπισμένες. Ο πρωθυπουργός που βλέπει ξανά για τέταρτη ή πέμπτη φορά να επαναλαμβάνεται το «ίδιο έργο» που έχει να κάνει την ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών φαινομένων και οι άνθρωποι της αγοράς που νιώθουν πως καλούνται πάλι να πληρώσουν τα «σπασμένα» μιας αδιέξοδης όπως εξελίσσεται κατάστασης.
Η κουβέντα πάντως παρά το βαρύ κλίμα ήταν ουσιαστική, μπήκαν όλα τα επιχειρήματα και τα αιτήματα στο τραπέζι. Στο δια ταύτα τώρα, και επειδή ο Μητσοτάκης όπως έχει αποδείξει και ακούει και προσαρμόζει στα πλαίσια του εφικτού τις όποιες αποφάσεις του, αναμένουμε να ανακοινωθούν άμεσα κάποιες ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ των μέτρων. Κυρίως αυτών που αφορούν την εστίαση και το εμπόριο, αλλά η λογική του περιορισμού καθώς και το ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχων θα διατηρηθεί. 

@ Την ίδια στιγμή πάντως στην Κυβέρνηση ετοιμάζουν και το «Plan Β» το οποίο έχει να κάνει με τις ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ αποφάσεις που αφορούν τα απευκταία σενάρια να έχουμε 9.000-10.000 κρούσματα την ημέρα που θα προκαλέσουν νομοτελειακά ΑΣΦΥΞΙΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει όπως μάθαμε να προχωρήσει στην ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ 16 κλινικών στην χώρα και ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ιδιωτών γιατρών.
 Και αυτή την φορά η διαδικασία δεν θα γίνει βάση οποιουδήποτε «διαλόγου» με την άλλη πλευρά αλλά θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, αφού έτσι θα το επιβάλουν οι έκτακτες και ακραίες υγιειονομικές συνθήκες. Μακάρι πάντως το «Plan B» να μην απαιτηθεί να ενεργοποιηθεί.

@ Στο «αγαπημένο» μας ΠΑΣΟΚ τώρα, εκεί όπου η μάχη των υποψηφίων Προέδρων του ΚΙΝΑΛ φουντώνει και τα… μαχαίρια έχουν ήδη βγει από τα θηκάρια. Μαθαίνουμε λοιπόν πως μέσα στην βδομάδα θα «σκάσουν μύτη» (τουλάχιστον) δύο ακόμη δημοσκοπήσεις μεγάλων εταιρειών με παραπλήσιο της GPO εκλογικό αποτέλεσμα. Βεβαίως θα υπάρχει και σε αυτές τις μετρήσεις ο «αστερίσκος» περί της μη αντιπροσωπευτικότητας του εκλογικού σώματος που μετέχει στις εν λόγω δημοσκοπήσεις. «Κλίμα» όμως θα δημιουργήσουν.

@Το θέμα των δημοσκοπήσεων έχει προκαλέσει μια σχετική ταραχή στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να εμφανίζεται από ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ «κύκλους» ως το πρόσωπο που προηγείται στην εκλογική μάχη. Υπήρξε μια σκέψη στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΓΑΠ να βγουν επιθετικά απέναντι στις εταιρείες και στα Μέσα που τις παρήγγειλαν. Τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και αποφασίστηκε να μην υπάρξει οργανωμένη αντίδραση της πλευράς Παπανδρέου. Ενώ την ίδια στιγμή να προβληθούν επικοινωνιακά οι αρκετές εκδηλώσεις υποστήριξης της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.  

@ Αυτό όμως που προβληματίζει όλους του υποψηφίους στο ΚΙΝΑΛ, είναι ποια θα είναι η υγειονομική κατάσταση στην χώρα στις 5 Δεκέμβρη και εάν υπάρξουν οποιασδήποτε μορφής ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ κυκλοφορίας.  Είναι ξεκάθαρο πως το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί από την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία. Όπως και το γεγονός πως η ΥΨΗΛΗ αλλά και αντίστοιχα ΧΑΜΗΛΗ συμμετοχή θα κρίνει κυρίως το αποτέλεσμα της ΔΕΥΤΕΡΗΣ θέσης. Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή έχει διερευνηθεί το σενάριο αύξησης των εκλογικών τμημάτων κάτι που είναι και ΠΡΑΚΤΙΚΑ εφικτό. Αυτό που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ παντελώς είναι το ενδεχόμενο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ψηφοφορίας.   

@ Πετάει σήμερα το απόγευμα για της ΗΠΑ ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών επαφών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Την ίδια στιγμή ο Θεοδωρικάκος συμμετέχει πλέον ενεργά στο σύνολο των κεντρικών συσκέψεων στο Μαξίμου που αφορούν την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αλλά και όχι μόνο. Αφού δείχνει πως σταδιακά ανακτά τον σημαντικό ρόλο που διέθετε και προεκλογικά στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη.

@ Δεν είναι ο Κύρτσος, ο μοναδικός «γαλάζιος» ευρωβουλευτής που είναι στην μαύρη λίστα του Μαξίμου. Υπάρχει και έτερος ευρωβουλευτής όπως μάθαμε, με έντονη παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή τα προηγούμενα χρόνια, η «αδιαφορία» του οποίου για θέματα εγχώριας επικαιρότητας έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια στον κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού.  Προφανώς έμαθε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και κρατά «μούτρα» στον Μητσοτάκη.

@ Η απρόσμενη εξαγορά της Pet City από την BC Partners αποδεικνύει πως τα διαβόητα fund, που εκ φύσεως είναι άκρως… κερδοσκοπικά, αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της αγοράς. 
Έτσι μετά την εξαγορά της NOVA και τις συζητήσεις που φέρεται να είχε ο επικεφαλής του fund Νίκος Σταθόπουλος με τα ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη για το OPEN, δεν διαψεύστηκαν ποτέ οι πληροφορίες για επαφές της BC Partners με ακόμη δύο ιδιοκτήτες τηλεοπτικών πανελλαδικών σταθμών. Μάλιστα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθόλου το ενδεχόμενο, ο επενδυτικός όμιλος, να προχωρήσει σε εξαγορά εταιρείας που διατηρεί (κυρίως) διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης            
                                                            

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Φόρτωση άρθρων...