Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

ΟΝΝΕΔ: «Στα ψέματα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντάμε με στοιχεία και αλήθειες»

Παρασκήνιο

Απάντηση στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η ΟΝΝΕΔ. «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ανακαλύπτει κάτι καινούργιο προκειμένου να δημιουργήσει πολιτικό αφήγημα και να αντιπολιτευθεί την Κυβέρνηση, επενδύοντας στη στείρα αντιπολίτευση, γεγονός που δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης μίας σύγχρονης πολιτικής νεολαίας. Έχοντας ως παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ, με χθεσινή ανάρτησή τους, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν μια σειρά από fake news, που έχουν ως μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν άνεργους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους», αναφέρει η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωσή της.

Η «γαλάζια» νεολαία προσθέτει: «Επειδή απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν το νέο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» τους ενημερώνουμε εμείς:

Καταβάλλεται μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους, που καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης.

Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια, ίδια με εκείνα που εφαρμόζονται για το επίδομα θέρμανσης, όπως ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προκειμένου να παραμείνει κάποιος στο ψηφιακό μητρώο ανέργων και να διατηρηθούν τα σχετικά βοηθήματα και οι παροχές.

Ενεργοποιείται η διαγραφή από το μητρώο της ΔΥΠΑ για δύο χρόνια μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας, μια δίκαιη πρακτική που ισχύει σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. 

Η διακοπή του επιδόματος και η διαγραφή από το Μητρώο δεν συνεπάγονται διακοπή του ΚΟΤ και των ρυθμίσεων για ΕΝΦΙΑ και επιδόματος θέρμανσης, τα οποία εξακολουθούν να χορηγούνται με τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει η αντίστοιχη νομοθεσία.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ βάζει επιτέλους μία τάξη με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, ώστε να μην γίνεται κατάχρηση των δικαιωμάτων που δίνει η ΔΥΠΑ και να διασφαλιστεί ότι οι παροχές θα κατευθύνονται σε αυτούς που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντάμε με στοιχεία και αλήθειες. Εξάλλου κάθε μήνα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σημειώνεται μείωση της ανεργίας και από 1η Μάϊου του 2023 αυξάνεται και πάλι ο κατώτατος μισθός. 

Ο καθένας πλέον μπορεί να συγκρίνει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις   ανακοινώσεις φθηνού εντυπωσιασμού φαίνεται ότι η σύγκριση σίγουρα τους πανικοβάλει. 

Όσο κάποιοι εργατοπατέρες θα βλέπουν την κοινωνική ευαισθησία ως μονοπώλιο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εφαρμόζει σύγχρονες πολιτικές για να βελτιώνεται καθημερινά η ζωή του κάθε πολίτη».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο «Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το σεμινάριο εθελοντών «Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές», το οποίο διοργάνωσε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Ε...

Κεραμέως: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής δραστηριότητας

Μετά την -ομολογουμένως- εντυπωσιακή παρουσία της αποστολής εκπροσώπων τριάντα πανεπιστημίων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, επόμενη κατεύθυνση εξωστρέφειας αποτέλεσε η Μεγάλη Βρετανία, με τη...

ΥΠΕΞ για την κατολίσθηση στην Ίσκια: Αλληλεγγύη προς το λαό και την κυβέρνηση της Ιταλίας

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος από την κατολίσθηση στην Ίσκια της Ιταλίας, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι...

Φόρτωση άρθρων...