Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Ωρα μεταρρυθμίσεων για την Κυβέρνηση - Η στρατηγική Μητσοτάκη και η διαρκής σύγκριση με το Σύριζα

Αφού άφησε πίσω του τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο Πρωθυπουργός επιταχύνει στο πεδίο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, υλοποιώντας βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, κάποιες εκ των οποίων λόγω της συγκυρίας και των αναταράξεων της πανδημίας έμειναν πίσω.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Παιδείας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβερνητική παράταξη  να δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεων της  και να αναδείξει το προφίλ της ως μια πολιτική δύναμη που κινείται με όρους μέλλοντος και εκφράζει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να ανεβάσει στο άρμα του τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, αλλά και πολίτες που δεν έχουν σαφή πολιτική τοποθέτηση, αλλά κινούνται σαφώς στη σφαίρα της κοινής λογικής και της υπευθυνότητας.

Στην Κυβέρνηση εκτιμούν πως με την προώθηση στοχευμένων πολιτικών με εθνικό πρόσημο θα πετύχουν να συσπειρώσουν ένα κρίσιμο μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, που μπορούν να δώσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία στο τέλος του δρόμου, δηλαδή περίπου την άνοιξη του 2023.

Την ίδια ώρα, στη Νέα Δημοκρατία επιλέγουν τη διαρκή σύγκριση με το Σύριζα σε επίπεδο πολιτικό για να καταδείξουν στην κοινή γνώμη τις χαώδεις διαφορές μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων.

Ο τομέας της Παιδείας συνιστά το καλύτερο δυνατό παράδειγμα, λόγω των αγκυλώσεων και της εμμονής του Σύριζα σε νοοτροπίες και πρακτικές που κράτησαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση για πολλά χρόνια στα μετόπισθεν, ενώ ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να πάρει σαφή θέση για τις απρέπειες Βερναδάκη εις βάρος της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, την οποία "στόλισε" με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, για να ζητήσει λίγο αργότερα συγγνώμη λόγω της λαϊκής κατακραυγής.

Στην παρούσα φάση, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με τις πράξεις και τις επιλογές του να δικαιώσει την πλατιά κοινωνική συμμαχία που στις εκλογές του 2019 έδωσε το 40% στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξει τη χώρα. Αν στον υπόλοιπο χρόνο μέχρι να στηθούν οι κάλπες καταφέρει να επιταχύνει τις αλλαγές, τότε θα έχει βάλει ισχυρή παρακαταθήκη για να πετύχει το μεγάλο στόχο και να διασφαλίσει μια δεύτερη τετραετία χωρίς πολιτικούς βαστάζους.                         

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (Photos)

To μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τελέστηκε σήμερα στο ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη. Η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή τίμησαν τη μνήμη του....

Φόρτωση άρθρων...