Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Όταν ο Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Καραμανλή

Μητσοτάκης- Καραμανλής μαζί με τον ίδιο πολιτικό προσανατολισμό, όπως μου λένε οι γνωρίζοντες. Άλλωστε οι λεγόμενοι Καραμανλικοί δεν είχαν ούτε έχουν σκοπό να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στον νυν Πρωθυπουργό

Παρασκήνιο

Θα πάμε λίγες ημέρες μπροστά το ημερολόγιο, στις 13 Οκτωβρίου, σε μια σημαδιακή μέρα για όσα συμβαίνουν τούτες τις ημέρες στη ΝΔ. Και εξηγούμαι: Την ημέρα αυτή στις 6 το απόγευμα στην Φιλοθέη, στο Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή θα γίνει μια διπλή εκδήλωση. Εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ και εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το γεγονός εκείνης της ημέρας θα είναι οι ομιλητές. Θα μιλήσουν τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό και κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Καραμανλής, ο οποίος, όπως οι πάντες γνωρίζουν δεν ομιλεί συχνά.

Οι τέσσερις εν ζωή υπουργοί του Καραμανλή

Στην επετειακή αυτή εκδήλωση θα παρίστανται και οι τέσσερις υπουργοί του Κωνσταντίνου Καραμανλή που βρίσκονται εν ζωή ήτοι οι Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Αχ. Καραμανλής, Γ. Παναγιωτόπουλος (θείος του σημερινού υπουργού Άμυνας) και Αλ. Παπαδόγγονας.

Έχουν προσκληθεί επίσης όλα τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ, όλοι οι υπουργοί, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Πέτρος Μολυβιάτης και Αχ. Καραμανλής. Υπάρχουν και δύο βουλευτές εν ενεργεία που βρίσκονταν στην Βουλή όταν το 1979 είχε υπογραφεί η Συνθήκη Προσχώρησης: Οι Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Τραγάκης.

Ένα από τα ενδιαφέροντα όπως μου λένε είναι εάν παραστεί και ο Αντώνης Σαμαράς, έτσι στην ίδια αίθουσα θα βρίσκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και ένας πρωθυπουργός. Θα προβληθεί ένα βίντεο με την ιστορία της ΝΔ και ένα ακόμα για την πορεία που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απάντηση - ράπισμα Πιερρακάκη στο ΠΑΣΟΚ

Σκληρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δίνουν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης Κυριάκος Πιερρακάκης και Κωνσταντίνος Τσιάρας, με αφορμή την ερώτηση που κατέθε...

Ελληνοτουρκικά: Κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει Κάλυμνο με Λέρο «βλέπει» η τουρκική εφημερίδα Sozcu

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται για τη οδική σύνδεση της Καλύμνου με τη γειτονική Λέρο, μέσω νησίδων «που δεν θα έπρεπε να κατοικούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».