Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Παίρνει πάνω του το παιχνίδι ο Μητσοτάκης, λύσεις για την πανδημία και επικοινωνιακή αντεπίθεση από το πρωθυπουργό

Τα γρήγορα αντανακλαστικά συνιστούσαν, από το ξεκίνημα της θητείας του, το μεγάλο πλεονέκτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία με την πανδημία να δείχνει για μία ακόμη φορά τις άγριες διαθέσεις της, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ήδη σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η νέα φάση των μεγάλων προκλήσεων στον τομέα της Υγείας, πριν ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο.

Η πανδημία συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα θέμα για την Κυβέρνηση, καθώς συνδέεται άμεσα με την οικονομία, την κανονικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών. Στη διάρκεια των τελευταίων είκοσι μηνών η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κεντρικής εξουσίας και πολιτών δοκιμάστηκε λόγω του covid με τον Πρωθυπουργό να καταγράφει υψηλή ανθεκτικότητα και αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση.

Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των ανεμβολίαστων σε συνδυασμό με τους πλημμελείς ελέγχους στη διασκέδαση, αλλά και την κακή εικόνα από την άποψη του συνωστισμού και των περιορισμένων δρομολογίων που παρουσιάζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον, καθώς αποτελούν ανάχωμα για την ουσιαστική αντιμετώπιση και την αποτροπή ενός νέου μεγάλου κύματος που θα έβαζε τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

Σε μία περίοδο που η Ελλάδα κάνει άλματα προς την κανονικότητα και η οικονομία δείχνει να αποτελεί το ισχυρό χαρτί της Κυβέρνησης, η υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου για την πανδημία που θα διακρίνεται από το θάρρος και την αποφασιστικότητα και θα βάζει στο περιθώριο το πολιτικό κόστος, είναι μονόδρομος, προκειμένου να αποτραπεί ένα νέο λοκ νταουν που θα ήταν καταστροφικό για την ανάπτυξη, τη μικρομεσαία επιχείρηση, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη μετάβαση της χώρας σε μία νέα πίστα με αισιοδοξία και ελπίδα για την επόμενη μέρα. 

Ο Πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι πάνω του και με ένα μπαράζ συνεντεύξεων σε Ελλάδα και εξωτερικό στέλνει ένα σαφές μήνυμα αλλαγής των δεδομένων για μία Πατρίδα που μπορεί και θέλει να πρωταγωνιστεί στο επέκεινα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...